Max Verstappenille täyspotti – Valtteri Bottakselta jälleen hieno kisa

Max Verstappen radalla Barcelonassa. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen voitti Barcelonan F1-kilpailun. Valtteri Bottas sijoittui kuudenneksi.

FORMULA 1 Red Bullin Max Verstappen siirtyi F1-sarjan pistejohtoon voitettuaan Barcelonan lähellä Montmelon radalla ajetun Espanjan osakilpailun. Red Bull nappasi kaksoisvoiton Sergio Perezin ajettua toiseksi.

Toisesta ruudusta startanneelle Verstappenille kisan alku oli vaikea. Startin jälkeen hän jäi kärjessä ajaneen Ferrarin Charles Leclercin kyydistä ja ajautui kertaalleen ulos radalta.

Verstappenin onni oli Leclercin keskeytys moottorivikaan. Lisäksi Perez päästi Verstappenin suosiolla kisan ykköspaikalle.

Perez on Red Bullin kakkoskuski. Hän olisi halunnut taistella voitosta, mutta on toinen juttu, olisiko hän ajamalla onnistunut pitämään nopeampaa Verstappenia takanaan.

Mercedeksen George Russell ajoi kisassa kolmanneksi. Kotikisassaan heti alussa radalta ulos ajautunut Carlos Sainz oli Ferrarillaan lopulta neljäs.

Mercedeksen Lewis Hamiltonilla, joka kolaroi alussa, oli lopussa teknisiä murheita ja hän jäi viidenneksi jouduttuaan päästämään Sainzin lopussa edelleen. Hamiltonin alkukausi on ollut tuskaisa.

Valtteri Bottas ajoi maaliin kuudentena. Hän oli parhaimmillaan neljäntenä, mutta Alfa Romeon vauhti ei riittänyt kilvanajoon Sainzin Ferraria ja Hamiltonin Mercedestä vastaan.

Bottas suoriutui joka tapauksessa upeasti. Hän oli paras kuljettaja niistä, jotka eivät aja Red Bullilla, Ferrarilla tai Mercedeksellä.

Kolmannen perättäisen voittonsa napannut Verstappen johtaa MM-sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan, Barcelonassa katkeran pettymyksen kokeneeseen Leclerciin. Perez on kolmantena 25 pistettä Verstappenia perässä.

Bottas on pisteissä kahdeksantena. Kuudentena olevaa Hamiltonia Bottas on vain kahdeksan pistettä perässä.

F1-kausi jatkuu heti ensi viikonloppuna legendaarisella Monacon katuradalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä voitti taas – dominoi rallin MM-sarjaa

Kommentoi Facebookissa