Kalle Rovanperä voitti taas – dominoi rallin MM-sarjaa

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotallaan Portugalissa. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä voitti Portugalin rallin ja johtaa rallin MM-sarjaa jo 46 pisteellä.

RALLI Toyotan Kalle Rovanperä ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Rovanperä on nyt kolmen rallin voittoputkessa.

Rovanperä kruunasi upean viikonloppunsa huikealla tavalla. Hän unohti varmistelut ja tykitti Power Stagen voittoon ottaen viisi lisäpistettä..

Rovanperä keräsi komeat 30 pistettä Portugalista. Hän vankisti asemiaan rallin MM-sarjan kärjessä.

Rovanperällä on nyt kasassa 106 pistettä. Hyundain belgialaisajaja Thierry Neuville on MM-sarjassa kakkosena. Hän on kerännyt 60 pistettä.

Toyota otti Portugalissa kaksoisvoiton. Rovanperä päihitti tallikaverinsa Elfyn Evansin 15,2 sekunnilla. Toyotalle ei irronnut kolmoisvoittoa, sillä Hyundain Dani Sordo nousi lopussa ohi Takamoto Katsutan.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli erittäin vaikuttunut Kalle Rovanperän suorituksesta.

– Hän teki jotain sellaista, minkä kukaan ei uskonut olevan mahdollista. Hän voitti rallin, vaikka aurasi tietä avauspäivänä, ihasteli Latvala WRC:n haastattelussa.

– Sitten hän sai kovaa painetta Elfyniltä, mutta en tiedä, miten hän on onnistunut tässä. Hän on kypsynyt niin nopeasti ja pystyy käsittelemään paineita niin hyvin. Hän on vasta 21-vuotias, mutta tämä on uskomatonta.

Latvala muistutti lopuksi, että Toyota-kuskeilla on käsissään erittäin hyvä kalusto.

– Kokonaisuutena on sanottava isot kiitokset tiimille. Ihmiset tallissamme muodostavat mahtavan tiimin. Auto on niin nopea ja luotettava ja pystymme antamaan nopean auton kuskeillemme.

Rovanperä oli kisan jälkeen syystäkin tyytyväinen.

– Tällä hetkellä ajo tuntuu todella hyvältä. Ensimmäisenä tielle lähteminen (perjantaina) ja taistelu siitä voittoon tuntuu kivalta. Iso kiitos Jonnelle (kartanlukija, Halttunen) ja muulle tiimille, hän sanoi WRC:n haastattelussa.

– Olosuhteet olivat monen paikoin vaikeat, ja automme oli täydellinen, kuten aina. Kaikki voivat olla tyytyväisiä, Rovanperä jatkoi.

Evans oli tyytyväinen kahteen pisteeseen vaikean alkukauden jälkeen.

– Tarvitsimme todellakin kunnon tuloksen. Tietenkin tulos on pieni pettymys tänään, mutta nostan hattua Kallelle. On kiva palata palkintopallille. Tästä voimme jälleen rakentaa uudelleen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukka Jalonen lauantain voitosta – ”Ei tähän ihan tyytymätön voi olla”

Kommentoi Facebookissa