Sveitsi on jääkiekon MM-kisojen punakone

Sveitsi juhlii maalia Helsingissä. (Kuva AOP)

Sveitsi on jääkiekon MM-kisoissa ainoa kaikki ottelunsa voittanut joukkue.

JÄÄKIEKKO MM-jääkiekon alkusarjasta on jäljellä kaksi päivää. Sunnuntain jälkeen ainoa kaikki ottelunsa voittanut joukkue on Sveitsi, joka sunnuntaina Helsingissä kaatoi Ranskan maalein 5-2.

Lauantaina Sveitsi oli voittanut Kanadan NHL-joukkueen maalein 6-3. Sveitsi oli siinä ottelussa yllättävänkin vahva.

Sveitsi on tehnyt kuudessa voittamassaan ottelussaan yhteensä 30 maalia eli viisi ottelua kohden. Vastassa on toki ollut Ranskan tai Italian kaltaisia joukkueita, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö Sveitsi vaikuttaisi Helsingin lohkon vahvimmalta joukkueelta.

Sveitsin menestyksen ei sinänsä pitäisi yllättää. Onhan Sveitsi voittanut MM-hopeaa 2013 ja 2018. MM-kisoihin Sveitsi on saanut NHL:stä todella kovan luokan pelimiehiä, kuten Nico Hischierin, joka toimii New Jersey Devilsin kapteenina. Hischier oli 2017 koko NHL:n ykkösvaraus.

Sveitsin pääsarjassa pelataan kovatasoista jääkiekkoa. Sarjan keskitaso lienee kyllä SM-liigaa kovempi. Sarjan kovimmat sveitsiläispelaajat todennäköisesti pelaisivat NHL:ssä, jos Sveitsissä ei olisi parhaille pelaajille todella kova ansiotaso, jota edes auttaa edullinen verotus.

Helsingin lohkon urheilullinen taso putosi, kun Venäjä Ukrainassa harjoittamiensa raakalaismaisten sotatoimiensa takia ulostettiin kansainvälisestä urheilusta. Voi kuitenkin jossitella, että Sveitsin tämän vuoden MM-kisojen punakone olisi hyvin voinut kaataa Venäjän MM-kisoissa.

Lohkovoittoa Sveitsi ei ole kuitenkaan varmistanut. Tiistaina Helsingissä pelataan Keski-Euroopan derby, jossa Sveitsi kohtaa Saksan. Viisi ottelua voittanut ja vain Kanadalle hävinnyt Saksa voisi nousta Sveitsi-voitolla lohkovoittoon.

Kanada pelaa maanantaina Tanskaa ja tiistaina Ranskaa vastaan. Jos Saksa voittaa Sveitsin varsinaisella peliajalla, ja Kanada voittaa molemmat ottelunsa, on Kanadallakin mahdollisuus lohkovoittoon.

Leijonat jännittää tuloksia Tampereella. Mikäli Suomi ei voita Tshekkiä, ja Ruotsi voittaa Latvian, on Suomen vastustaja joko Sveitsi, Kanada tai Saksa. Lohkovoitolla, mikä varmistuisi tiistaina voitolla Tshekistä, vastaan tulisi Slovakia tai Tanska.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukka Jalonen lauantain voitosta – ”Ei tähän ihan tyytymätön voi olla”

Kommentoi Facebookissa