Max Verstappenin hurja kausi päättyi voittoon – Valtteri Bottaksella surkeaa

Max Verstappen voitti F1-kaudella 2023 peräti 19 osakilpailua, mikä on yhden kauden ylivoimainen ennätys. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen voitti Abu Dhabin kisaan päättyneellä formulakaudella 19 osakilpailua ja oli ykkönen myös Abu Dhabissa. Valtteri Bottaksen sijoitus Abu Dhabissa oli 19:s.

FORMULA 1 F1-kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa voittoon ajoi, yllätys yllätys, Max Verstappen. Hän dominoi kisaa Red Bull -autollaan lähdöstä maaliin.

Verstappenille voitto oli kauden 19:ta. Kausi sisälsi 22 osakilpailua. Vain kolmessa kisassa voittoon ajoi joku muu kuin Verstappen.

Red Bullin Sergio Perez voitti keväällä Saudi-Arabiassa ja Azerbaidzhanissa. Ferrarin Carlos Sainz oli ykkönen syksyllä Singaporessa.

Toisena maaliin ajoi Abu Dhabissa Perez, mutta hän sai kolaroinnistaan viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka nosti Ferrarin Charles Leclercin toiseksi ja Mercedeksen George Russellin kolmanneksi. Perez oli tuloksissa neljäs.

Perez sijoittui kuljettajien pisteissä toiseksi ja Lewis Hamilton kolmanneksi. Russell ja Hamilton nostivat Abu Dhabissa Mercedeksen valmistajien pisteissä kakkoseksi Ferrarin edelle. Mercedes ja Ferrari päätyivät tasapisteisiin, mutta Mercedes oli parempien sijoitustensa takia lopulta Mercedeksen edellä.

Red Bull dominoi kautta pitkälti Verstappenin ansiosta. Merkkimestaruutensa Red Bull varmisti jo aikoja sitten.

Valtteri Bottakselle kauden päätös oli surkea. Alfa Romeon vauhti ei vakuuttanut Bottaksen oltua aika-ajoissa 18:s ja itse kisassa 19:s. Bottas hävisi kisassa tallikaverilleen Zhou Guanyulle, joka oli 17:s.

Kuljettajien pisteissä Bottaksen sijoitus oli 15:s ja Zhoun 18:s. Bottas keräsi 10 ja Zhou 6 pistettä.

Alfa Romeo oli valmistajien pisteissä toiseksi viimeinen eli yhdeksäs. Talli sentään vältti Abu Dhabissa katastrofin, kun ei pudonnut viimeiseksi.

Bottas ja Zhou jatkavat Alfa Romeolla eli Sauberilla ensi kaudellakin. Alfa Romeo -sponsoriyhteistyö kuitenkin päättyy, joten tallin nimi vaihtuu.

Lue myös: Heikki Hietanen päihitti Erkka Westerlundin

Kommentoi Facebookissa