McLareneita voi kohta ajaa Suomen talvessa

Ivalon TestWorldissa pääsee pian kaasuttelemaan McLaren 570 S:llä. (Kuva McLaren)

Kolmen päivän superautoleirin saa reilun 17 000 euron hintaan.

AUTOT Useimmat superautot eivät koskaan näe lunta, jäätä tai tiesuolaa. Silti niitäkin testataan muun muassa Suomen ja Ruotsin Lapissa, jotta kaikki toiminnot pelaavat olosuhteissa kuin olosuhteissa.

Lukuisat autonvalmistajat tarjoavat lisäksi asiakkailleen ja muille kiinnostuneille erityisiä ajokoulutustapahtumia talvisissa maisemissa. Nämä tilaisuudet voivat olla monille superautokuskeille ylipäätään ensimmäinen kosketus liukkaalla kelillä ajamiseen.

Nyt brittien ylpeyksiin kuuluva McLaren kertoi, että se tarjoaa tulevana talvena Ivalon Test Worldissa kolmipäiväistä Arctic Experienceä, jossa pääsee kaasuttelemaan merkin aloitusmallina toimivalla 570S:llä. Auton tuplaturboveekasista irtoaa mallimerkinnän kertomat 570 hevosvoimaa ja 600 newtonin vääntö.

Voima välitetään pelkästään takapyörille, joten ratin takana on luvassa ohjelmaa. Superautojen alla käytetään nastarenkaita, eli nollasta sataan ei tällä kertaa päästä ihan tehtaan ilmoittamassa 3,2 sekunnin ihanneajassa.

Arctic Experiencen taustalla vaikuttaa brittivalmistajan Pure McLaren -osasto, joka on keskittynyt erilaisten elämysten järjestämiseen. Se tarjoaa muun muassa ratapäiviä, ajokoulutustapahtumia ja retkiä, joiden joukkoon Ivalon Arctic Experience sopii mainiosti.

Nastoilla on tekemistä, kun 570 hevosvoimaa pyrittävät renkaita jäällä. (Kuva McLaren)
Nastoilla on tekemistä, kun 570 hevosvoimaa pyörittävät renkaita jäällä. (Kuva McLaren)

Tapahtumassa pääsee ajamaan lumella, jääradalla sekä yleisessä liikenteessä. McLarenin ammattikouluttajat opastavat kuskeja liukkaalla ajamisen saloihin, ja jokaiselle räätälöidään henkilökohtainen ohjelma omien taitojen pohjalta. Jotkut joutuvat siis opiskelemaan talviajon perusasioita, kun taas toiset pääsevät tekemään haastavampia peliliikkeitä. Ajokoulussa mennään kuitenkin turvallisuuden ehdoilla, joten täyttä hulluttelua ei sallita.

Osallistujat majoittuvat Inarissa sijaitsevaan Jávri Lodgeen, joka on itse Urho Kekkosen vanha piilopirtti. Ohjelma ei rajoitu pelkästään superautoista nauttimiseen, vaan siihen kuuluu myös esimerkiksi huskysafari ja moottorikelkkailua.

McLarenin Arctic Experience on tarjolla ensi vuoden tammikuun alusta helmikuun puoleenväliin, ja majoitettavien ryhmien koko saa olla korkeintaan 14 henkeä. Mukaan päästäkseen ei tarvitse omistaa McLarenia, vaan myös muiden merkkien kuskit saavat osallistua ajokouluun.

Lompakon täytyy kuitenkin olla kunnossa, koska kolmipäiväisestä tapahtumasta veloitetaan vaatimattomat 12 500 puntaa. Se on tämänhetkisen kurssin mukaan yli 17 000 euroa, joten ajokoulun hinnalla saisi myös uuden auton, mutta ei taatusti minkäänlaista McLarenia.

Lähde: Motor1.com

Kommentoi Facebookissa