Megan Rapinoe ja Lionel Messi ovat parhaita – Kultaiset pallot jaettiin

Megan Rapinoe on naisjalkapalloilun maailman huippuja.

Megan Rapinoe on naisjalkapalloilun maailman huippuja. (Kuva AOP)

Megan Rapinoe ja Lionel Messi ovat vuoden 2019 parhaat jalkapalloilijat.

JALKAPALLO Yhdysvaltalainen Megan Rapinoe sai maailman parhaalle naisjalkapalloilijalle jaettavan Ballon d’Orin eli Kultaisen pallon. Rapinoe peittosi äänestyksessä englantilaisen Lucy Bronzen ja maannaisensa Alex Morganin.

Rapinoe voitti viime kesänä Yhdysvaltojen joukkueessa maailmanmestaruuden. Hän oli myös MM-turnauksen paras maalintekijä ja hänet valittiin myös kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Rapinoe lunasti saavutuksistaan kaksi palkintoa. Hänet valittiin myös Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n vuoden pelaajaksi.

Miesten puolella parhaaksi valittiin Lionel Messi, joka voitti jo uransa kuudennen Ballon d’Orin. Samalla Messi nousi yksin listan kärkeen. Kukaan toinen pelaaja ei ole voittanut yhtä monta Ballon d’Oria.

Messi johdatti viime kaudella FC Barcelonan mestariksi ja oli La Ligan maalipörssin ykkönen. Hän teki viime kaudella 36 maalia La Ligassa ja 12 maalia Mestarien liigassa.

Messin aiemmat voitot ovat vuosilta 2009, 2010, 2011, 2012 ja 2015. Ennen maanantaita Messi ja Ronaldo olivat molemmat voittaneet viisi palkintoa.

Tänä vuonna Messi voitti Kultainen pallo -kisassa Cristiano Ronaldon ja Virgil van Dijkin. Ensi vuonna Ronaldo voi yrittää Messin kanssa tasoihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat liitävät – Pukki vihdoinkin maalinteossa, Hradecky kaatamassa mahtiseuraa

Kommentoi Facebookissa