Menehtyneelle mursulle suoritetaan ruumiinavaus – ei erityistä syytä epäillä tarttuvaa eläintautia

Lisäksi kerätään näytteitä mahdollisten taudinaiheuttajien tutkimista varten. (Kuvituskuva Fotolia)

Samalla arvioidaan, olisiko mursun nahka ja luusto käytettävissä museon kokoelmia varten.

MURSU Haminassa ja sittemmin Kotkassa rantautunut, Korkeasaaren Villieläinsairaalaan kuljetettaessa menehtynyt mursu on toimitettu Ruokaviraston Helsingin toimipaikkaan tutkittavaksi. Eläinlääkäri oli tutkinut mursun ennen sen kuljetuspäätöstä.

”Mursu on erittäin nälkiintynyt, laiha ja sen ihonalainen rasvakerros on niin ohut, että todennäköisesti tästä syystä eläin ei viihdy enää vedessä vaan hakeutuu maalle.”

Mursulle suoritetaan ruumiinavaus torstaina 21.7., missä yhteydessä arvioidaan eläimen yleinen kunto ja ravitsemustila. Lisäksi mursusta kerätään näytteitä mahdollisten taudinaiheuttajien kuten bakteerit, loiset ja virukset tutkimista varten.

Tällä hetkellä ei ole erityistä syytä epäillä mursun kantaneen mitään tarttuvaa eläintautia, josta olisi voinut aiheutua vaaraa muille eläimille tai ihmisille. Tutkimukset kestävät saaduista tuloksista riippuen useita viikkoja.

Ruokavirasto tekee yhteistyötä myös Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa, joka arvioi olisiko mursun nahka ja luusto käytettävissä museon kokoelmia varten.

Lue myös: Mursu yritettiin pelastaa – nukutettu eläin menehtyi matkalla Villieläinsairaalaan

Kommentoi Facebookissa