Mercedes teki historiaa – Valtteri Bottakselle raskas pettymys

Valtteri Bottas ajaa 2020 mustalla Mercedeksellä

Valtteri Bottas ajaa mustalla Mercedeksellä. (Kuva AOP)

Lewis Hamilton voitti Imolan F1-kilpailun. Valtteri Bottas sai tyytyä kakkostilaan, mutta pääsi sentään juhlimaan Mercedeksen seitsemännen perättäisen merkkimestaruuden varmistumista.

FORMULA 1 Mercedes-talli nappasi Italian Imolan F1-kilpailusta kaksoisvoiton. Toisesta ruudusta startannut Lewis Hamilton ajoi voittoon ja paalupaikalta startannut Valtteri Bottas jäi toiseksi.

Kisaa alussa johtanut Bottas kykeni tällä kerralla uskottavasti vetoamaan huonoon tuuriinsa. Bottaksen auton pohja vaurioitui hänen osuttuaan Ferrari-autosta radalle pudonneeseen osaan kisan alussa. Mercedeksen ajettavuus heikkeni tietenkin huomattavasti.

Bottaksella oli sinänsä tuuria, että hän pystyi ajamaan edes toiseksi. Red Bullin Max Verstappen ohitti Bottaksen näyttävästi, mutta joutui myöhemmin keskeyttämään rengasrikon takia.

Renaultin Daniel Ricciardo ajoi maaliin kolmantena sivuten kauden parasta sijoitustaan. Alpha Taurin Daniil Kvyat oli neljäs kauden parhaalla tuloksellaan. Ferrarin Charles Leclerc ajoi viidenneksi ja Racing Pointin Sergio Perez oli kuudes.

Kimi Räikkönen ajoi ensimmäisellä rengassetillään yli 50 kierrosta osoittaen jälleen kerran loistavia taitojaan renkaansäästelykyvyistään. Alfa Romeonsa surkeasta kilpailukyvystä huolimatta Räikkönen oli maalissa yhdeksäs. Vaivan palkaksi Kimi sai kaksi pistettä ja tuplasi kauden kokonaispistemääränsä neljään.

Mercedes juhli kisan jälkeen merkkimestaruutta. Se oli Mersulle jo seitsemäs perättäinen merkkimestaruus, mikä on Formula ykkösten uusi ennätys.

Juttuvinkki: Historiaa jo ennen Kekeä – Formula ykkösissä kilpaili suomalaistallikin

Ferrari voitti 1999-2004 kuusi perättäistä merkkimestaruutta. Silloin tallin kuljettajana ajoi Michael Schumacher, joka voitti urallaan kaikkiaan 91 osakilpailua.

Hamilton nappasi Imolassa uransa 93:nnen osakilpailuvoittonsa. Hamilton siirtyi kaikkien aikojen tilastokärkeen viikko sitten voitettuaan Portugalin Portimaon kisan. Hän on ollut tekemässä historiaa nyt kahtena perättäisenä viikonloppuna Mercedeksen varmistettua historiallisen mestaruutensa.

Valtteri Bottas on ollut mukana voittamassa Mercedeksellä neljää merkkimestaruutta. Kuljettajien mestaruutta Bottas ei ole kuitenkaan voittanut, eikä tule voittamaan tänäkään vuonna.

Hamilton johtaa MM-sarjassa Bottasta 85 pisteellä. Kaudesta on ajamatta enää neljä osakilpailua, joten Hamilton voi varmistaa seitsemännen kuljettajien mestaruutensa jo seuraavassa kisassa, joka ajetaan Turkin Istanbul Parkissa 15. marraskuuta.

Hamiltonin mestaruus varmistuu Turkin kisassa, jos hän päihittää siellä Bottaksen. Tilastot ovat ainakin Hamiltonin puolella, sillä tämän kauden 13 kilpailussa Bottas on pystynyt voittamaan Hamiltonin vain kolmesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vahvistus tuli – Kimi Räikkönen jatkaa Formula ykkösissä 2021

Kommentoi Facebookissa