Merimetsojen pesimäluoto yritettiin polttaa – myös kuollut kissa haluttiin hävittää nuotiossa

Uusia pesimäalueita valtaavat merimetsot herättävät välillä kiihkeitäkin tunteita saaristossa.

Uusia pesimäalueita valtaavat merimetsot herättävät välillä kiihkeitäkin tunteita saaristossa. (Kuva Fotolia)

Poliisi tutkii luonnonsuojelurikosta Kemiönsaarella, Oulussa ei epäillä rikosta.

NUOTIOPALOT Hätäkeskukseen tuli 12.5.2018 klo 19.50 ilmoitus Kemiönsaarella Santasaaren edustalla olevan Bådan luodon tulipalosta. Kyseessä on merimetsojen pesimäluoto. Paikalle oli hälytetty Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Tursas.

Kemiönsaaren poliisi pääsi tapahtumapaikalle 22.5.2018 Hiittisten merivartioaseman avustuksella. Kyseinen luoto on noin 90 metriä kertaa 60 metriä oleva puuton kallioluoto, missä oli siellä täällä pieniä ruohokasvustoja.

Luodolta löytyi noin 30 merimetson pesää viidessä eri ryhmittymässä. Poliisin mennessä paikalle luodolta ei poistunut yhtään merimetsoa. Pesissä ei havaittu munia tai merkkejä siitä, että niissä olisi munia ollut. Luodon itärannalla oli havaittavissa noin kymmenen neliömetrin alueen kokoinen palanut alue. Palaneita pesiä oli palaneella alueella muutamia.

Poliisin saaman tiedon mukaan luodolta on poistunut paljon syttymisen aikoihin pohjoisen suuntaan noin neljämetrinen pulpettivene, jossa oli noin 20 hevosvoiman moottori. Veneen laidan yläosa oli valkoinen ja alaosa vihertävä. Kyydissä veneessä oli kaksi miestä.

Oulun poliisin partio sai puolestaan tiistaina 22.5. päivällä tehtävän Oulun Haukiputaalle, missä oli löytynyt nuotiopaikan yhteydestä poltettu kissan raato. Haukiputaan keskustan lähellä sijaitsevalle paikalle oli tehty nuotio, jonka yhteydessä oli yritetty hävittää kissan raatoa polttamalla.

Raato ei ollut kuitenkaan palanut kokonaan. Poliisipartio hävitti kuolleen kissan asianmukaisella tavalla ja eikä tässä vaiheessa epäile asiassa rikosta tai tutki asiaa muutoin.

Poliisi haluaa kuitenkaan huomauttaa, että polttaminen varsinkaan julkisella paikalla ei ole asianmukainen tapa hävittää kuollutta eläintä. Suositeltavampi tapa on haudata eläin.

Poliisi pyytää merimetsojen luodon polttamisyrityksestä tietäviä ottamaan yhteyttä Kemiönsaaren poliisiin numeroon 0295 417 321 tai sähköpostiin vihje.parainen@poliisi.fi.

Kommentoi Facebookissa