Meripelastuksella kolme hätätilannetta samaan aikaan – yksi päättyi surullisesti

Veden varaan joutuneelta naiselta oli pudonnut airo soutuveneestä.

Veden varaan joutuneelta naiselta oli pudonnut airo soutuveneestä. (Kuvituskuva Fotolia)

Viikonloppu oli kuitenkin tehtävämäärältään normaalia heinäkuun viikonloppua hiljaisempi.

MERIPELASTUS Turun meripelastuskeskukseen tuli sunnuntai-iltana melkein yhtä aikaa kolme eri tehtävää, jotka luokiteltiin meripelastuksen hätätilanteiksi.

Ensimmäisessä tehtävässä naishenkilö joutui veden varaan hukattuaan ensin airon soutuveneestä. Toinen nainen jäi veneeseen. Tehtävään hälytettiin Hiittisten merivartioaseman partiovene sekä meripelastushelikopteri Turusta. Sivulliset veneilijät ehtivät kuitenkin pelastaa naiset ennen kuin partiot saapuivat paikalle.

Samanaikaisesti löydettiin iäkäs mieshenkilö vedestä Uudenkaarlepyyn Monåsta. Henkilö löydettiin laiturin vierestä ja elvytyksestä huolimatta hänet todettiin menehtyneeksi. Tehtävään oli hälytetty Kokkolan merivartioaseman partio sekä useita yksiköitä pelastuslaitoksen puolelta, poliisilta että ensihoidolta.

Kolmantena tehtävänä oli ihmisen pelastaminen vedestä Salon Särkisalossa. Kolmevuotias poika oli kadoksissa ja oli mahdollista, että hän olisi joutunut veden varaan. Tehtävään hälytettiin hätäkeskuksen toimesta yksiköitä pelastuslaitokselta, poliisilta sekä ensihoidolta. Meripelastuskeskus hälytti meripelastushelikopterin Turusta sekä Hangon merivartioaseman partion tehtävälle.

Poika löytyi lopulta hyvässä kunnossa kuivalta maalta. Muuten viikonloppu oli tehtävämäärältään normaalia heinäkuun viikonloppua hiljaisempi.

Lue myös: Kaksi purjehtijaa pelastettiin merihädästä – helikopteri vinssasi mereen hypänneet ylös

Kommentoi Facebookissa