Kaksi purjehtijaa pelastettiin merihädästä – helikopteri vinssasi mereen hypänneet ylös

Helikopterin palattua paikalle purjehtijat ja pintapelastaja jättivät purjeveneen hyppäämällä mereen.

Helikopterin palattua paikalle purjehtijat ja pintapelastaja jättivät purjeveneen hyppäämällä mereen. (Kuva Meripelastuskeskus)

SART-tutkaheijastimella varustettu purjevene jäi ajelehtimaan tyhjänä Itämerelle.

ONNETTOMUUS Kaksi Itämerellä purjehtimassa ollutta purjehtijaa joutui merihätään, kun heidän purjeveneeseensä tuli vuoto ja peräsin rikkoontui.

Tapahtumapaikka oli noin 7 meripeninkulmaa Bengtskärin majakasta etelään. Tuuli puhalsi alueella lounaan ja lännen suunnalta kovimmillaan 16 m/s puuskissa, korkeimpien aaltojen ollessa noin kolmemetrisiä.

Kuivarahtialus Lettland kuuli meri-VHF:llä purjehtijoiden hätäviestin ja välitti tiedon hädästä Arghipelago VTS:n kautta meripelastuskeskus Turkuun. Ilmoitushetkellä Lettland oli purjeveneestä 2,7 meripeninkulmaa kaakkoon matkalla länteen, mutta kääntyi heti onnettomuusalusta kohti.

Meripelastuskeskus Turku hälytti tehtävään päivystävän meripelastushelikopterin Turusta ja Hangon merivartioaseman partioveneen. Paikan päällä Lettland antoi purjeveneelle suojaa niin pitkään kunnes helikopteri saapui paikalle.

Helikopterista vinssattiin pintapelastaja purjeveneeseen avustamaan purjehtijoita hinauksen kiinnittämisessä. Hangon partioveneen saavuttua paikalle otettiin purjevene hinaukseen. Veneen rakenteet eivät kuitenkaan kestäneet hinausta kovassa aallokossa ja rikkoontunut peräsin teki turvallisesta hinauksesta mahdotonta.

Pintapelastaja ja partiovene jäivät paikalle turvaamaan purjehtijoiden turvallisuutta sen ajaksi kun meripelastushelikopteri kävi tankkaamassa. Helikopterin palattua paikalle purjehtijat ja pintapelastaja jättivät purjeveneen hyppäämällä mereen, josta helikopteri vinssasi heidät ylös.

Purjevene jäi ajelehtimaan tyhjänä alueelle ja se on varustettu SART-tutkaheijastimella sen havaitsemisen helpottamiseksi. Merivartioston yksiköt seuraavat purjeveneen tilannetta.

Lue myös: Merivartioston vilkas viikko – helikopteri pelasti turvaan uppoavasta veneestä, konevikaisia hinattiin

Kommentoi Facebookissa