Merivartioston vilkas viikko – 52 väärää matkustusasiakirjaa, matkustaja-alus evakuoitiin ennen uppoamista

Vartiolaiva Turva järjesti viikonvaihteessa tuhat henkeä houkuttaneen OpenShip-tapahtuman.

Vartiolaiva Turva järjesti viikonvaihteessa tuhat henkeä houkuttaneen OpenShip-tapahtuman. (Kuva Poliisi)

Suomenlahden merivartioston viikkoa värittivät Kotkan meripäivät ja tehostettu vesiliikennevalvonta.

MERIPELASTUS Viime viikon aikana Suomenlahden merivartioston partiot valvoivat vesiliikennettä ja tekivät venetarkastuksia. Esimerkiksi Helsingin edustalla tehostettiin viikonlopun aikana vesiliikennevalvontaa partioimalla yhdessä poliisin kanssa.

Epäiltyjä vesiliikennejuopumuksia oli viikon aikana kuusi, kun viime viikolla niitä oli kaksi. Meripelastustehtäviä oli viikon aikana yhteensä 78, eli 16 vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Vartiolaiva Turva osallistui viikonloppuna Kotkan Meripäiville muun muassa turvaamalla Ruotsinsalmen ajoja ja järjestämällä aluksella tuhat henkeä koonneen OpenShip-yleisötapahtuman. Ruotsinsalmen ajojen aikana VL Turvan miehistö nosti kaatuneen kisaveneen aluksen kyytiin ja toimitti sen Kotkaan.

Kotkan Meripäivät työllistivät myös Kotkan merivartioaseman partioita. Vakavin onnettomuus sattui perjantaina, kun tyhjä purjevene ajautui Haminan sataman aallonmurtajaa päin. Meripelastustehtävään hälytettiin meripelastushelikopteri sekä Kotkan merivartioaseman, poliisin, tullin, pelastuslaitoksen ja meripelastusyhdistyksen yksiköitä. Henkilöetsintää suoritettiin sekä pintaetsintänä että sukeltaen. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta. Poliisi jatkaa tehtävää kadonnen henkilön etsintänä.

Helsingin saaristossa liikennöivä alus oli upota perjantaina kyydissään 65 matkustajaa. Alus ehti kuitenkin kiinnittyä laituriin ja matkustajat saatiin evakuoitua. Paikalle hälytettiin kaksi Rajavartiolaitoksen, yksi poliisin ja kolme pelastuslaitoksen yksikköä. Alus upposi laituriin.

Helsingin rajatarkastusosaston asiakirjatutkinnan viikko oli huomattavasti edellisviikkoa kiireisempi. Helsinki-Vantaan lentoasemalla havaittiin 52 väärää tai väärennettyä matkustusasiakirjaa, kun edellisviikolla niitä oli kahdeksan. Suomenlahden merivartioston yksiköissä kohdattiin viikon 30 aikana yhteensä 33 etsintäkuulutettua henkilöä.

Lue myös: Suomenlahden merivartiostolla kiireinen viikko – pelastustehtävien lisäksi 32 etsintäkuulutettua henkilöä

Kommentoi Facebookissa