Mersu esitteli uuden hot hatchinsa – Mercedes-AMG A 35 haastaa Audi S3:n ja VW Golf R:n

Ulkoisesti A 35 perustuu AMG Line -pakettiin, joka on kuitenkin saanut monenlaisia lisähöysteitä.

Ulkoisesti A 35 perustuu AMG Line -pakettiin, joka on kuitenkin saanut monenlaisia lisähöysteitä. (Kuva Mercedes-Benz)

Malli esitellään lokakuun alussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä.

AUTOT Mercedeksen A-luokka lanseerattiin markkinoille vuonna 1997 korkeana pikkutila-autona, joka kaatui ruotsalaislehden surullisenkuuluisassa hirvenväistökokeessa. Toinen sukupolvi tehtiin vielä samalla kaavalla, mutta kolmas A-luokka oli jo pahimpien kilpailijoiden kaltainen matalampi kompaktiauto. Paljon edeltäjiään sporttisempi malli vetosi hyvin ostajiin, joten pyörää ei keksitty uudelleen tänä vuonna myyntiin tulleen neljännen sukupolven A-luokan kohdalla.

Viimeisimpään A-luokkaan on jo tarjottu urheiluhenkistä AMG Line -varustepakettia, mutta varsinainen sporttimalli on jäänyt vielä odottamaan itseään. Sen vuoro koitti nyt, kun tähtimerkki paljasti Mercedes-AMG A 35:ksi nimetyn uutuuden juuri Pariisin autonäyttelyn alla. Autoa vauhdittaa uusi kaksilitrainen turbonelonen, joka tuottaa 306 hevosvoiman maksimitehon ja 400 newtonmetrin väännön. Lukemat ovat lähes identtiset Mersun pahimpiin kilpailijoihin kuuluvien Audi S3:n ja VW Golf R:n kanssa, mikä ei ole varmasti sattumaa.

A 35:n turbonelonen on yhdistetty seitsemänvaihteiseen kaksoiskytkinautomaattiin ja suorituskyvyn ehdoilla kehitettyyn 4MATIC-nelivetoon. Auto kiihtyy näillä avuin 4,7 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeus on rajoitettu lähes ikiaikaiseen saksalaistapaan 250 km/h:n lukemaan. Menon pitäisi olla vakaata kovemmissakin vauhdeissa, koska auton korin etupäätä on jäykistetty lisätuilla ja alumiinisella levyllä.

Auto erottuu takaapäin myös puskurin alareunan diffuusorin ja tuplaputkien ansiosta.
Auto erottuu takaapäin myös puskurin alareunan diffuusorin ja tuplaputkien ansiosta. (Kuva Mercedes-Benz)

Myös alusta on saanut osansa tehdasvirittäjä AMG:n käsittelystä. AMG Ride Controliksi nimetyssä jousituksessa hyödynnetään perinteisiä komponentteja kevyempiä alumiiniosia, AMG:n kehittämiä olka-akseleita ohjauksen tarkkuutta parantamassa sekä monia edelliskorimallin A 45:stä lainattuja osia. Lisäksi tarjolla on mukautuva alusta, jonka voi säätää kolmeen eri moodiin.

Jarrujakin on kohennettu suorituskyvyn ehdoilla. Edessä käytetään nelimäntäisiä jarrusatuloita, ja levyillä on mittaa 350 milliä. Takana luotetaan puolestaan yksimäntäisiin satuloihin ja 330-millisiin jarrulevyihin. Muihin teknisiin muutoksiin kuuluvat mm. vakiomalleja urheilullisempi ohjaus, AMG:n kehittämä pakoputkisto ja erilaiset spesiaaliasetukset, kuten liukkaalle kelille tarkoitettu ajomoodi.

Ulkoisesti A 35 perustuu AMG Line -pakettiin, joka on kuitenkin saanut monenlaisia lisähöysteitä. Niinpä etupuskuriin alareunaan on lisätty hillitty lippa, ja puskurin kulmia koristavat ilmanohjaimet. Maskissa on puolestaan tuplarivat muiden AMG-mallien tavoin, ja katon takareunassa komeilee näyttävä spoileri. Auto erottuu takaapäin myös puskurin alareunan diffuusorin ja tuplaputkien ansiosta.

Vanteet ovat vähintään 18-tuumaiset, ja sisätilojakaan ei ole unohdettu. Kuski pääsee tarttumaan alareunastaan litistettyyn sporttirattiin, ja digitaaliseen mittaristoon sekä tietoviihdejärjestelmään saa monia AMG:n omia asetuksia. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi ratahenkiset kuppipenkit.

A 35 esitellään lokakuun alussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä, ja myynti starttaa pian sen jälkeen. Myöhemmin A-luokan sporttivalikoima täydentyy vielä aiemman A 45:n seuraajalla, jossa on huhujen mukaan vähintään 400 hevosvoimaa ja huomattavasti rajumpi ulkonäkö kuin vielä suhteellisen hillityssä A 35:ssä.

Lue myös: Mersu laittoi ison katumaasturinsa uusiksi – toisen sukupolven GLE on edeltäjäänsä puhdaslinjaisempi

Kommentoi Facebookissa