Mersun raju ratkaisu tuloillaan – Formula ykköset massiivisten muutosten kourissa

Mercedes ei ole vahvistanut jatkoaan Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen.

Mercedes ei ole vahvistanut jatkoaan Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen. (Kuva AOP)

Formula ykkösissä nähtiin massiivinen tallikato 2000-luvun lopulla. Nyt on taas draamaa, kun Mercedes suunnittelee vetäytymistä.

FORMULA 1 Autonvalmistaja Daimler todennäköisesti vahvistaa parin viikon kuluttua, ettei se jatka Mercedes-tallin toimintaa Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen. Daimlerilla on luvassa massiiviset säästötoimenpiteet, joten Mercedeksen kalliin F1-talliprojektin lopettaminen olisi luonteva ratkaisu.

Mercedes jatkanee F1:ssä 2021 kuitenkin moottorivalmistajana. Myös Ferrari, Honda ja Renault ovat näillä näkymin mukana moottorivalmistajina. Ferrari ja Renault jatkavat tehdastallitoimintaansa.

Mercedeksen vetäytymistä tehdastallitoiminnasta on kuvailtu Formula ykkösille jättimäiseksi takaiskuksi, mutta sitä se ei välttämättä tule olemaan. Päinvastoin, Mercedeksen vuodesta 2014 jatkunut ylivoima on tehnyt F1-kisoista pääosin tylsää katsottavaa ja tasaisempaa kilpailua kaivattaisiin.

Formula ykköset ei autonvalmistajien kadon osalta ole yhtä pahassa kriisissä kuin reilut kymmenen vuotta sitten. 2000-luvulla suurista autonvalmistajista F1:ssä kisasivat Fiat (Ferrari), Mercedes (McLaren), Ford (Jaguar), BMW, Toyota, Renault ja Honda. Jaguarin toiminta loppui jo kauden 2004 jälkeen, mutta vielä vuosikymmenen lopulla BMW, Toyota, Honda ja Renault panostivat valtavia summia tehdastalleihinsa.

Muutos tapahtui autoteollisuuteen 2008 dramaattisella tavalla iskeneessä finanssikriisissä. Hondan tehdastallitoiminta päättyi jo sen kauden jälkeen. Kauden 2009 jälkeen vetäytyivät Toyota, BMW ja Renault.

Säästötarpeiden ohella heikko menestyskin vaikutti asiaan. Toyota kilpaili F1:ssä 2002-09 suurimmalla budjetilla, mutta ei voittanut yhtään kilpailua. Hondan tehdastallin ainoan voiton saavutti Jenson Button Unkarissa 2006. BMW:lle ainoan voiton toi Robert Kubica Kanadassa 2008.

Fernando Alonso voitti Renaultilla 2005-06 kaksi maailmanmestaruutta. Kaudet 2007-09 menivät Renaultilla kuitenkin heikommin, joten vetäytymispäätös oli looginen.

Formula ykkösten suosioon tehdastallien katoaminen ei olennaisesti vaikuttanut. Suosio laski pikemminkin sen jälkeen, kun Mercedeksen ylivoima alkoi 2014 startanneella hybridiaikakaudella.

Ympäristöystävällisempi tekniikka oli F1-sarjalle pakon sanelema ratkaisu. Autonvalmistajista Fiat (Ferrari) ja Mercedes saatiin pidettyä mukana ja Renault sekä Honda tekivät paluun, joskin Honda vain moottorivalmistajana.

Kallis tekniikka sekä voimayksikön kehitysrajoitukset johtivat kuitenkin epätasaisempaan kilpailuun. Formula ykkösten nykyinen kaupallinen omistaja Liberty Media haluaa jännittävämpiä kisoja, joita saattaakin tulla 2021 uusien teknisten sääntöjen ja tallien budjettikattojen myötä.

Teknisellä puolella panostetaan ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Hybrideillä mennään jatkossakin.

Ilmastonmuutoksen myötä 2020-luku lienee autoteollisuudessa merkittävän mullistuksen aikaa. Suuret autonvalmistajat tekevät massiivisia panostuksia sähköautoihin Kiinan tuottaman uhan tiedostaen. Mikään salaisuushan ei ole, että Kiina pyrkii sähköautopuolella maailman johtavaksi autonvalmistajaksi.

Formula ykkösiin tämä ei voi olla vaikuttamatta. Mercedeksellä 2016 F1-mestaruuden voittanut Nico Rosberg ehti jo ennustaa, että Formula ykköset ja sähköautosarja Formula E yhdistyisivät samaksi sarjaksi vielä 2020-luvun aikana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mercedeksen F1-tallin kohtalonpäivä selvillä

Kommentoi Facebookissa