Messitön FC Barcelona syvissä vesissä – Cristiano Ronaldo pelasti ManU:n

Cristiano Ronaldo on tehnyt paluun Manchester Unitediin (Kuva AOP)

Cristiano Ronaldo on tehnyt paluun Manchester Unitediin. (Kuva AOP)

FC Barcelona taapertaa Mestareiden liigassa nollakerhossa. Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat puolestaan todistaneet arvonsa uusissa seuroissaan.

JALKAPALLO FC Barcelonan taival Mestareiden liigassa on alkanut surkeasti. Keskiviikkona Lissabonin Benfica nöyryytti Barcaa maalein 3-0.

Barcelona on nyt hävinnyt molemmat Mestareiden liigan ottelunsa. Bayern München kukisti Barcan avauskierroksella myöskin 3-0.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman on kovan paineen alla. Hänelle vaaditaan potkuja.

– Lopputulosta on vaikea hyväksyä. Tulos ei vastaan kenttätapahtumia. Vaikka päästimme maalin aluksi, pelasimme mielestäni hyvin 2-0-tilanteeseen saakka. Meillä oli paikkamme, Koeman sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hollantilaiselta kysyttiin myös hänen tulevaisuudestaan.

– Voin kommentoida vain työtäni joukkueen parissa. Tunnen saavani tukea pelaajiltani ja pidän heidän asenteestaan. Muusta en tiedä. En tiedä seuran näkökulmaa. En voi sanoa mitään tulevaisuudesta, koska en tiedä seuran näkemystä aiheesta. En halua vastata asiaa koskeviin kysymyksiin, koska en voi vaikuttaa siihen itse.

Lionel Messi vaihtoi Barcelonan elokuussa Paris Saint-Germainiin. Barcelonalla ei enää ollut varaa maksaa Messille tämän vaatimaa palkkaa.

Messittömänä Barcelona on eksyksissä. Espanjan pääsarjassa La Ligassakin joukkue on vasta kuudentena. Vaikeaa kauden alkua Barcalle toki odotettiin, mutta näin synkkää sukellusta ei osattu povata.

Messi puolestaan osoitti arvonsa tiistaina PSG:n voittaessa kahden arabirahoitteisen jättiläisen kohtaamisessa Manchester Cityn 2-0. Messi teki PSG:n jälkimmäisen maalin ja osui Mestareiden liigassa ensi kertaa jonkun muun seuran kuin Barcelonan paidassa.

Cristiano Ronaldo ratkaisi voiton

Kesän toisen kohusiirron kohde Cristiano Ronaldo teki voittomaalin Manchester Unitedin voitettua Villarrealin 2-1. Voitto oli ManU:lle todella tärkeä joukkueen jatkohaaveiden kannalta.

ManU:n päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär oli helpottunut. Voitto saattoi pelastaa hänen työpaikkansa ainakin toistaiseksi.
Solskjär ylistikin taiston tauottua Ronaldoa BT Sportin haastattelussa.

– Hän on tehnyt näin niin monta kertaa. Hän on tehnyt tätä koko uransa. Hän on niin vahva henkisesti. Hän pysyy keskittyneenä ottelussa. Olen nähnyt koko päivän ajan, kuinka keskittynyt hän on. Kun hän saa paikan, tulee maali. Kunnon maalintekijän merkki on se, että hän pysyy rauhallisena paikan tullen, Solskjär sanoi.

Ronaldon viime kauden seura Juventus pehmitti Mestareiden liigan viime kauden mestarin Chelsean maalein 1-0. Juventuksen voittomaali syntyi heti toisen jakson alussa. Jakso ehti vanheta vain 10 sekuntia, kun Italian EM-kultaa voittaneessa joukkueessa viime kesänä loistanut Federico Chiesa viimeisteli yläkulmaan.

Maali oli historiallinen. Tilastopalvelu Optan mukaan nopein maali Mestarien liigassa toisen jakson alkuun.

Juventus on avannut nyt H-lohkon kahdella voitolla. Chelsealla on koossa kolme pistettä, kuten Pietarin Zenitillä, joka murskasi Huuhkajien ex-kapteenin Niklas Moisanderin edustaman Malmö FF:n maalein 4-0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liigan shokki – Moldovan futisihmeellä tuttu tausta

Kommentoi Facebookissa