Mestareiden liiga jatkuu ilman Ronaldoa ja Messiä

Lionel Messi

Lionel Messi (Kuva AOP)

FC Barcelona ja Juventus putosivat Mestareiden liigassa jatkosta jo neljännesvälierissä. Lionel Messi on todennäköisesti pelannut viimeisen Mestareiden liigan ottelunsa Barcelonan paidassa.

JALKAPALLO FC Barcelonan urakka Mestareiden liigassa päättyi tämän kauden osalta jo neljännesvälierissä. Paris Saint-Germain oli voittanut ensimmäisen osaottelun Barcelonan Camp Noulla 4-1 ja sille riitti jatkopaikkaan 1-1 -tasapeli keskiviikkona Pariisissa voitettuaan otteluparin yhteismaalein 5-1.

Barcelona jäi nyt Mestareiden liigan puolivälierien ulkopuolelle ensi kertaa sitten vuoden 2007. Todennäköisesti Lionel Messi pelasi Pariisissa myös viimeisen ottelunsa Barcelonan paidassa Mestareiden liigassa.

Messin huhuttiin lähtevän Barcelonasta jo viime kesänä, mutta hän päätti lopulta jäädä seuraan ainakin yhdeksi kaudeksi. Messin sopimus Barcelonassa päättyy kuitenkin tulevana kesänä ja seuravaihtoa pidetään todennäköisenä.

Mestareiden liigan loppukevät pelataan ilman jalkapallon viime vuosien suurimpia tähtiä, Messiä ja Cristiano Ronaldoa. Ronaldon edustama Juventus tipahti jatkosta tiistaina, kun FC Porto pystyi voittamaan Juventuksen jatkoajalla.

Otteluparin ratkaiseva osuma nähtiin toisen osan 115. minuutilla, kun Porton Sergio Oliveira tykitti pallon vapaapotkusta verkon perukoille. Ronaldo käänsi selkänsä muurissa ja pallo meni maaliin hänen jalkojensa välistä. Myös Juventuksen Adrien Rabiot toimi tilanteessa pelkurimaisesti.

Italialainen valmentajalegenda Fabio Capello ei jättänyt epäselväksi, kuka hänen mielestään oli ensisijaisesti syyllinen Juventuksen yllätystappioon.

– Se oli anteeksiantamaton virhe. Minun aikanani muuriin valittiin pelaajat, jotka eivät pelänneet palloa. He (Ronaldo ja Rabiot) pelkäsivät palloa, hyppäsivät ja käänsivät selkänsä. Täysin anteeksi antamatonta, Capello sanoi Sky Sport Italialle.

Englannin Valioliigan hallitseva mestari ja tällä kaudella kompuroinut Liverpool meni helposti jatkoon voitettuaan RB Leipzigin yhteismaalein 4-0. Molemmat ottelut Liverpool voitti 2-0.

Borussia Dortmund nappasi jatkopaikan otteluparista Sevillaa vastaan voitettuaan yhteismaalein 5-4. Toinen ottelu päättyi 2-2 -tasapeliin.

Jalkapallomaailman uusi supertähti norjalainen Erling Braut Håland teki Sevilla-otteluissa Dortmundille neljä maalia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkaja-tähti voitti ensimmäisen mestaruutensa

Kommentoi Facebookissa