Oikeus hylkäsi syytteet vaalipäällikön murhayrityksestä – ”Näyttö osallisuudesta perustuu aihetodisteisiin”

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja murhan yrityksestä.

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja murhan yrityksestä. (Kuva Fotolia)

Syyttäjä sekä oikeus pitivät murhayrityksen motiivia kuitenkin poliittisena.

MURHAYRITYS Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteet perussuomalaisten vaalipäällikön murhayrityksessä. Syytettynä oli 41-vuotias mies, jonka sormenjälkiä oli uhrille toimitetussa paketissa.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsänkoskella 17. heinäkuuta 2020 noin kello 9–10 aikaan ja kohteena oli perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja. Kaksi miestä oli tullut ovelle paketin kanssa ja kertonut tuovansa materiaalia puolueelta. Kun Kataja avasi oven, tekijät iskivät vasaralla yli 20 kertaa.

Nyt syytteistä vapautettu mies oli toiminut perussuomalaisista erotetun Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen taustajoukoissa. Katajan esityksestä Torssosen eduskuntavaaliehdokkuus oli hylätty.

Syyttäjä piti murhayrityksen motiivia poliittisena. Myös Torssosen yksi sormenjälki löytyi paketista, mutta hän oli todistettavasti tapahtuma-aikaan toisaalla.

Juttuvinkki: Kaupunginvaltuusto päätti erottaa koko kaupunginhallituksen – vain yksi nimi puuttuu uudesta listasta

Syytetty arvioi itse, että hän oli voinut postittaa paketin myydessään tavaraa Tori.fi-sivustolla. Myös syytetyn autosta oli poistettu myöhemmin mattoja verhoilua, ja saman mallinen auto oli tallentunut valvontakameroihin.

Oikeuden mukaan miehen läsnäolosta tekopaikalla ei voitu kuitenkaan aukottomasti varmistua.

”Näyttö ei sulje pois sellaista vaihtoehtoa, että XX on ollut kotonaan tekemässä kotitöitään 17.7.2020 tai että tekijöiden ajoneuvo on joku muu kuin XX:n omistama ajoneuvo.”

”Toisaalta näyttö XX:n osallisuudesta Katajaan kohdistuneeseen väkivaltaan perustuu aihetodisteisiin, joista usean yhteys käsiteltävään tapahtumaan on etäinen.”

Tekijöitä ei yrityksistä huolimatta voitu tunnistaa tekopaikalla. Tekoon osallistunut toinen mies on myös jäänyt tuntemattomaksi.

Lue myös: KRP kiistää tutkivansa ministeriin liittyvän rikoksen valmistelua – ”Ei kohdistu konkreettista uhkaa”

Kommentoi Facebookissa