Mestareiden liigan finaalissa luvassa hurja futisnäytös

Bayern München juhlii maalia.

Bayern München juhlii maalia. (Kuva AOP)

Kun Bayern München ja Paris Saint-Germain kohtaavat, vuoden merkittävintä jalkapallonäytelmää latistavat vain tyhjät katsomot.

JALKAPALLO Bayern München eteni Mestareiden liigan finaaliin voitettuaan välieräottelussa Olympique Lyonin 3-0. Samalla Bayern jatkoi hurjaa putkeaan. Se ei ole hävinnyt joulukuun 7. päivän jälkeen yhtään sarjaottelua.

Lyonilla oli ensimmäisellä puoliajalla hyviä paikkoja. Sitten shown otti haltuunsa Saksan jalkapalloilun uusi supertähti Serge Gnabry, joka jyräsi viiden Lyonin pelaajan ohi ja laukoi hurjalla vedollaan Bayernin 1-0 -johtoon. Viitisentoista minuuttia myöhemmin Gnabry teki toisen maalin tolpan juuresta.

Lyonilla ei ollut jakoa nousta Bayernin tasoista joukkuetta vastaan kahden maalin takaa-ajoasemasta, joten Gnabryn maalien jälkeen peli oli käytännössä ohi. Ottelun lopulla Robert Lewandowski teki Bayernille vielä kolmannen maalin.

– Olimme hieman onnekkaita alussa, että emme joutuneet takaa-ajoasemaan. Sitten näytimme taitoamme ja yritimme laittaa Lyonin paineen alle kerta toisensa jälkeen. Avausmaali tuli meille oikeaan aikaan, koska emme saaneet ottelun alkuun sellaista otetta kuin halusimme. Tämä oli todellinen taistelu, varsinkin keskikentällä, mutta 3-0 on hieno tulos, Bayernin maalivahti Manuel Neuer kommentoi Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n haastattelussa.

Sunnuntaina Lissabonissa on luvassa mahtava jalkapallonäytelmä, vaikka yleisön poissaolo tunnelmaa latistaakin. Vastakkain ovat Euroopan tämän hetken kaksi kenties kovavireisintä joukkuetta, Bayern München ja Paris Saint-Germain.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Selkeää suosikkia finaalissa ei ole. Vastakkain on kaksi tähtisikermää, jotka ovat tänä vuonna kulkeneet voitosta voittoon.

Ranskan tämän vuoden tuplamestari PSG on tänä vuonna hävinnyt vain yhden ottelun. Se hävisi Mestareiden liigan ensimmäisen neljännesvälieräottelun Borussia Dortmundille helmikuussa 1-2, mutta voitti toisen osaottelun Pariisissa 2-0. Sen jälkeen alkoi koronatauko.

Ranskan liigaa ei pelattu koronatauon jälkeen loppuun, mutta Ranskan Cup pelattiin. PSG nappasi siinä mestaruuden. Mestareiden liigassa PSG voitti puolivälieräottelussa Atalantan 2-1 ja välieräottelussa RB Leipzigin 3-0.

Mestareiden liigan finaalissa PSG pelaa ensi kertaa. Viisi kertaa Euroopan Cupin / Mestareiden liigan voittanut Bayern oli edellisen kerran finaalissa 2013. Silloin se voitti Borussia Dortmundin.

PSG ja Bayern kohtaavat Lissabonissa pelattavassa finaalissa ensi sunnuntaina kello 22 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kissa-hiiri -leikkiä Norjassa – Suomen mestarille kammottava selkäsauna

Kommentoi Facebookissa