Mestareiden liigan pokaali ensi kertaa Suomessa – nähtävillä perjantaina Kampissa

FA Cupin ja Mestareiden liigan pokaalit. (Kuva AOP).

FA Cupin ja Mestareiden liigan pokaalit. (Kuva AOP).

Mestareiden liigan palkintopysti saapuu ensi kertaa Suomeen.

JALKAPALLO Seurajoukkuejalkapalloilun himoituin palkinto, UEFA Champions Leaguen eli Mestareiden liigan, mestaruuspokaali saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Pokaali on kaikkien nähtävillä perjantaina Helsingissä Kampissa.

Vain kaksi suomalaista on saanut kunnian nostaa ilmaan ”Isokorva”-lempinimellä maailmalla tunnetun pokaalin voittajan riveissä, mutta pokaali ei ole koskaan aiemmin ollut Suomen maaperällä. Nyt suomalaisvoittajat Jari Litmanen (Ajax 1995) ja Sami Hyypiä (Liverpool 2005) sekä pokaali kohtaavat jälleen Helsingissä.

Perjantaina 9. elokuuta suomalaiset jalkapallofanit pääsevät näkemään Mestarien liigan pokaalin Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa klo 11.00-17.00 ja myös kuvauttamaan itsensä pokaalin kanssa. Paikalla ovat myös omat jalkapallon supertähdet Litmanen ja Hyypiä sekä entinen huippupelaaja, nykyinen johtava Mestarien liigan televisioasiantuntija Petri Pasanen.

– On upeaa antaa suomalaiselle jalkapallokansalle tämä ainutlaatuinen mahdollisuus. Tiedämme, miten paljon Mestarien liiga merkitsee jalkapallofaneille, ja siksi haluamme kunnioitaa tätä intohimoa luomalla ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä pokaali ja ottaa selfie pokaalin kanssa, hehkuttaa Diep Nguyen, Pepsi MAX:n Marketing Manager.

Tällä hetkellä Liverpool FC:n hallitsema Mestarien liigan pokaali on esillä Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa klo 11.00-17.00. Faneilla on mahdollisuus ottaa kuva pokaalin kanssa, ja päivän aikana aikana kuoro laulaa Mestarien liigan hymnin ennen kunkin supertähden haastattelua. Valokuvia otetaan saapumisjärjestyksessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lla pullat hyvin uunissa – tärkeä vierasmaali Latviassa

Tietoa Mestarien liigan pokaalista

Pokaali annetaan jokaisena vuonna Mestarien liigan voittajalle vuodeksi. Tällä hetkellä hallitseva mestari on Liverpool FC.

Helsinkiin saapuva pokaali on 52 vuotta vanha. Sen suunnitteli sveitsiläinen kultaseppä Jörg Stadelmann vuonna 1967 sen jälkeen, kun Real Madrid oli voittanut vuoden 1966 pokaalin.

Pokaali on valmistettu hopeasta ja se on 73,5 cm korkea ja painaa 7,5 kg.

Pokaalin valmistukseen kului 340 tuntia.

Kaudesta 1968/69 kauteen 2008/2009 liigan viidesti tai kolmena vuonna peräkkäin voittaneet joukkueet saivat pokaalikopion. Sääntöä muutettiin ennen vuotta 2008/09, ja nykyään kaikki saavat oman pokaalin. Lisäksi liigan viidesti tai kolmena vuonna peräkkäin voittaneet joukkueet saavat kunniamerkin pelipaitoihin.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/thetrophy/

Kommentoi Facebookissa