Mestarien liigan finalistit ratkesivat dramaattisissa otteluissa – loppuottelu brittien välinen

Ottelun sankari Lucas Moura oli onnittelujen kohteena loppuvihellyksen jälkeen.

Ottelun sankari Lucas Moura oli onnittelujen kohteena loppuvihellyksen jälkeen. (Kuva AOP)

Tottenhamin voitto Ajaxista ratkesi vierasmaalisäännöllä ja aivan lisäajan lopussa.

JALKAPALLO Tottenham kohtaa Mestarien liigan finaalissa brittivastustaja Liverpoolin. Molemmat yllättivät välierässä vastustajansa takamatkalta.

Tottenham on ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan loppuottelussa, ja joukkueen selviytyminen finaaliin näytti pitkään erittäin epätodennäköiseltä. Ajax oli voittanut välierien ensimmäisen osaottelun Lontoossa maalein 1–0.

Ajax-kapteeni Matthijs de Ligt vei joukkueensa johtoon puskumaalilla jo viiden peliminuutin kohdalla, ja Hakim Ziyech laukoi puolta tuntia myöhemmin isäntäjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Toisella ottelupuoliskolla Tottenhamin Lucas Moura kavensi ja vielä tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli puoli tuntia jäljellä.

Lopulta Tottenhamin voitto ratkesi vasta aivan lisäajan viimeisillä sekunneilla Lucas Mouran kruunattua iltansa hattutempulla. Spursin 3–2-voitto tarkoitti sitä, että britit menivät jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Tottenhamin finaalivastustaja Liverpool oli puolestaan yllättänyt välierässä vastassaan olleen FC Barcelonan kolmen maalin takamatkalta. Barcelona oli vienyt ensimmäisen osaottelun maalein 3–0, mutta Jürgen Kloppin johtamat punapaidat juhlivat Anfield Roadilla sensaatiomaista 4–0-voittoaan toisessa ottelussa.

Tottenham kohtaa Madridissa 1. kesäkuuta pelattavassa loppuottelussa siis Liverpoolin. Kaksi englantilaisjoukkuetta kohtasi Mestarien liigan finaalissa viimeksi vuonna 2008, kun vastakkain olivat Chelsea ja Manchester United.

Lue myös: Vihjaako veli Paul Pogban siirrosta Espanjan LaLigaan? – ”Kesä on tulossa”

Kommentoi Facebookissa