Mestaruus meni törmäyksessä – pronssi tuntui pettymykseltä

Iivo Niskasella ei ollut kirosanojen lisäksi paljoa muuta sanottavaa Emil Iversenille maalissa.

Iivo Niskasella ei ollut kirosanojen lisäksi paljoa muuta sanottavaa Emil Iversenille maalissa. (Kuva AOP)

Miesten parisprintin MM-kulta oli Suomelle vain loppusuoran päässä, naiset jäivät viidenneksi.

LAHDEN MM-KISAT Naisten parisprintissä Suomella uskottiin olevan mahdollisuuksia mitaliin. Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen hiihtivät hyvin, mutta eivät kuitenkaan olleet lopulta tiukimmassa mitalitaistossa mukana. Suomalaisten sijoitukseksi tuli viides sija.

Heidi Wengin parina hiihtänyt Maiken Caspersen Falla oli jo voittanut henkilökohtaisen sprintin Lahdessa, ja vei Norjan voittoon myös parisprintissä mestarin ottein. Kisassa yllättänyt Venäjä oli toinen ja pronssi meni Yhdysvaltoihin Jessica Digginsin venytettyä loppusuoralla oli Ruotsin Stina Nilssonin.

Miesten parisprintissä suomalaisten silmissä kiilsi jo maailmanmestaruus, kun Sami Jauhojärven parina hiihtänyt Iivo Niskanen otti kiinni karkumatkalla olleen Norjan Emil Iversenin. Väsynyt Iversen vaihtoi kuitenkin varomattomasti viimeisessä kurvissa Iivo Niskasen eteen, ja miehet törmäsivät.

Takaa tulleet Venäjän Sergei Ustjugov sekä Italian Federico Pellegrino pyyhälsivät ohi, pettynyt Niskanen pääsi maaliin kolmantena ennen sauvansakin katkaissutta Iverseniä. Protesti ei olisi auttanut Suomen sijoitusta asiassa millään tavalla.

– Kaveri oli täysin väsynyt ja jotain täytyi tehdä. Kyllä minusta tuntuu, että meiltä vietiin voitto, totinen Iivo Niskanen totesi.

– Katsoi vielä taakseen ennen, Sami Jauhojärvi lisäsi.

Kisan jälkeen pitkään tuomariston huoneessa ollut Iversen kertoi yrittäneensä maalissa pyytää tuohtuneelta Niskaselta anteeksi. Iivo Niskanen kertoi lopulta paiskanneensa kättä Iversenin kanssa.

Suomi sai toisen mitalinsa Lahden MM-kisoissa, mutta kultamitalin vaihtuminen pronssiseksi tuntui pahalta pettymykseltä.

Kommentoi Facebookissa