Metsäteollisuus ja Paperiliitto hyväksyivät sovintoehdotuksen – kikyn korvauksena tehtaille 24 tuntia lisää käyntiaikaa juhannuksena

Paperiliiton kolmatta viikkoa kestäneet lakot päättyvät ja tuotanto paperi-, kartonki- ja sellutehtaissa aloitetaan mahdollisimman pian.

Paperiliiton kolmatta viikkoa kestäneet lakot päättyvät ja tuotanto paperi-, kartonki- ja sellutehtaissa aloitetaan mahdollisimman pian. (Kuva Fotolia)

Mekaanisen metsäteollisuuden sahoilla ja vaneritehtailla jatkuu Teollisuusliiton lakko.

TYÖRIITA Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n hallinnot ovat kumpikin hyväksyneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sunnuntaina antaman sovintoehdotuksen. Ehdotuksen mukainen sopimuskausi on 10.2.2020- 31.12.2021.

Paperiteollisuuden työehtosopimuksesta poistuvat 24 kiky-tuntia lyhentämällä työaikaa kaikissa työaikamuodoissa 24 tunnilla. Metsäteollisuus toteaa, että suomalaisen tuotannon kustannuskilpailukykyä sopimus ei paranna, mutta kiky-tunnit korvataan tehtaiden tuotannon kannalta paremmalla juhannuksen 24 tunnin lisäkäyntiajalla.

Palkat nousevat ensimmäisenä vuotena yhteensä 23 senttiä, josta yleiskorotuksen osuus on 11 senttiä ja paikallinen erä 12 senttiä. Toisena vuotena palkat nousevat yhteensä 34 senttiä, josta 17 senttiä on yleiskorotusta ja 17 senttiä paikallista erää.

Sopu uusista työehdoista tarkoittaa sitä, että Paperiliiton kolmatta viikkoa kestäneet lakot päättyvät ja tuotanto paperi-, kartonki- ja sellutehtaissa aloitetaan mahdollisimman pian. Työntekijät palaavat seuraavaan työvuoroluettelon mukaiseen työvuoroonsa.

Myös Metsäteollisuus ry:n Paperiliiton jäseniin kohdistama työsulku 12 tehtaalla päättyy. Mekaanisen metsäteollisuuden sahoilla ja vaneritehtailla sen sijaan jatkuu kolmatta viikkoa Teollisuusliiton lakko.

Lue myös: Yöllä alkanut lakko loppui ‒ teknologiateollisuuden toimihenkilöille saatiin uusi työehtosopimus

Kommentoi Facebookissa