Mielenosoitus Helsinki-Vantaan lentoasemalla – poliisi otti 28 henkilöä kiinni

Poliisi huomauttaa, että lentoasemaa ei voi verrata mihin tahansa julkiseen paikkaan. (Kuva Rajavartiolaitos)

Poliisi osoitti mielenosoitukselle sopivamman paikan ja otti kiinni poistumiskäskyä noudattamatta jättäneet henkilöt.

MIELENOSOITUS Elokapinan mielenosoitus aiheutti tilapäistä haittaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla 7.5. noin kello 15–17. Kaiken kaikkiaan paikalla oli noin 40–50 mielenosoittajaa, joista noin 30 henkilöä vaikeutti väliaikaisesti matkustajien pääsyä turvatarkastukseen Terminaali 2:ssa makaamalla lattialla porttien edustalla.

Poliisi antoi mielenosoittajille poistumiskäskyn ja osoitti sopivamman paikan mielenosoitukselle terminaalin ulkopuolelta. Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneet 28 henkilöä otettiin kiinni. Jokaisen kiinniotetun osalta kirjataan erilliset rikosilmoitukset, joissa nimikkeinä ovat niskoittelu poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkominen.

Kiinniotetut kuljetettiin Helsingin ja Vantaan poliisivankiloihin. Heidät päästetään vapaaksi keskiyöllä. Kiinniotetuista kaksi on tähän mennessä osoittautunut alaikäisiksi ja heidät on päästetty vapaaksi heti. Poliisi tyhjensi terminaalin mielenosoittajista noin kello 17 ja tilanne Helsinki-Vantaan lentoasemalla on nyt ohi.

– Poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta. Helsinki-Vantaan lentoaseman yleisillä alueilla saa osoittaa mieltään, mutta poliisi osoittaa mielenosoitukselle sopivamman paikan, jos mielenosoitus järjestetään lentoaseman sisätiloissa tai sisääntuloväylien läheisyydessä, sanoo komisario Jere Pääkkönen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Lentoasemaa koskevien turvallisuusvaatimusten vuoksi lentoasemaa ei voi verrata mihin tahansa yleiseen paikkaan. Mielenosoitukset eivät saa aiheuttaa vaaraa tai kohtuutonta häiriötä matkustajille, sivullisille, liikenteelle tai lentoaseman toiminnalle.

Poliisi sai lentoasemalla virka-apua Rajavartiolaitokselta tilanteen hoitamisessa.

Lue myös: Poliisi keskeytti Elokapinan mielenosoituksen Mannerheimintiellä – kiinniotetuista 17 oli alaikäisiä

Kommentoi Facebookissa