SJK rypee tappioputkessa – vaihtuuko valmentaja pian?

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Rahakas SJK on hävinnyt Veikkausliigassa peräti viisi perättäistä ottelua.

JALKAPALLO Seinäjoen Jalkapallokerho eli SJK on Suomen rahakkaimpia futisjoukkueita seuran operoidessa noin miljoonan euron pelaajabudjetilla. Vain HJK on SJK:ta selkeästi suurempi.

Rahoitus SJK:lla on kunnossa. Jalkapalloon intohimoisesti suhtautuva liikemies Raimo Sarajärvi on tehnyt talouspuolella vahvaa työtä ja investoinut seuraan isoja summia.

Kentällä SJK:llä menee kuitenkin kehnosti. Lauantaina SJK koki jo viidennen perättäisen tappionsa hävittyään kotiottelussaan FC Lahdelle maalein 1-2.

Ratkaisu oli SJK:lle karu. FC Lahden voitto ratkesi seinäjokisten omalla maalilla.

SJK on sarjassa toiseksi viimeisenä voitettuaan kuudesta ottelustaan vain yhden. Seinäjoella on kriisipalaverin paikka.

SJK:ssa valmentaja-asiat ovat puhuttaneet jo vuosien ajan. Sarajärvi on vaihtanut seuran valmentajaa tiuhaan sen jälkeen, kun tiet erkanivat 2017 Simo Valakarin kanssa. Valakari oli valmentanut SJK:n 2015 Suomen mestariksi.

Viime syksynä SJK ilmoitti, ettei se vielä hyödynnä valmentajansa Jani Honkavaaran optiota. Tästä Honkavaara suuttui ja ilmoitti, ettei jatka SJK:ssa 2022.

SJK:n uudeksi päävalmentajaksi pestattiin Suomessa valmennushommissa jo muutaman kauden toiminut Joaquin Gomez. Hän ei ole toistaiseksi saanut pakettiaan toimimaan. Tulostaso kertoo Gomezin SJK:sta tylyä kieltään.

Saa nähdä, miten kauan Gomez pysyy SJK:n päävalmentajana. Sarajärvi on valmentajaliikkeissään tunnetusti varsin nopea kaveri.

Yksi joukkue on sarjataulukossa sentään SJK:n takana. HIFK taisteli lauantaina AC Oulun vieraana 1-1 -tasapelin ja otti kauden toisen pisteensä. Mixu Paatelaisen valmennuksessa piste oli HIFK:lle ensimmäinen.

Pohjanmaan ykkösjoukkueena porskuttaa sarjanousija VPS. Vaasalaiset voittivat lauantaina Valkeakoskella Hakan maalein 2-0. Sarjataulukossa VPS on kuudentena.

Espoon FC Honka päihitti kotiottelussaan Turun FC Interin maalein 2-1. Honka on sarjassa kolmantena kaksi pistettä KuPSia ja HJK:ta perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Hieno suomalaissaavutus – Glen Kamara Eurooppa-liigan finaaliin

Kommentoi Facebookissa