Mies ahdisteli tangoprinsessaa – ystävästä tuli vainoaja

Viime kesän tangokisan kakkonen Nina Åkerman sai riesakseen yli-innokkaan ihailijan. Mies tuomittiin vainoamisesta, asian käsittely jatkunee hovioikeudessa.

Viime kesän tangokisan kakkonen Nina Åkerman sai riesakseen yli-innokkaan ihailijan. Mies tuomittiin vainoamisesta, asian käsittely jatkunee hovioikeudessa. (Kuva Kari Martiala)

Yli-innokas ihailija on tuomittu sakkoihin tangoprinsessa Nina Åkermanin vainoamisesta.

RIKOS Omasta mielestään mies oli tangoprinsessan ystävä. Hän piti yhteyttä tangoprinsessaan melkoisen tiiviisti, asiaa koskevia todisteita on pöytäkirjassa noin 260 sivua.

Tangoprinsessa Nina Åkermanin mukaan mies ilmestyi joka paikkaan, missä hänkin oli. Kerran Åkerman joutui onnettomuuteen moottoritiellä, ja eikös vainoamisesta tuomittu mies ollut paikalla ensimmäisten joukossa.

Innokas fani ei pelkästään tyytynyt käymään Åkermanin keikoilla. Åkermanin kertoman mukaan hän tunkeutui myös hänen yksityiselämäänsä. Mies suuttui siitä kun hänelle selvisi, että Åkermanilla on miesystävä.

Ihailija sepitti liikuttavan tarinan siitä, että hänellä on syöpä. Tarkoituksena oli kerjätä sääliä ja päästä silläkin tavalla lähestymään Åkermania. Åkerman oli yhteydessä miehen puolisoon. Silloin paljastui, ettei miehellä ollut syöpää.

– Yhteyttä on pidetty, ja he ovat olleet ystäviä keskenään. Päämieheni ei osaa sanoa, mitä ystävyyssuhteessa on tapahtunut ja miksi rikosilmoitus on tehty, sanoo miehen asianajaja Mikko Lehti.

Mies on tuomittu aikoinaan lähestymiskieltoon, jolla suojattiin Nina Åkermania. Nyt Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut miehelle vainoamisesta 70 päiväsakkoa. Maksettavaa tuli 1 260 euroa sekä 1 500 euroa kärsimyksestä, lisäksi asianomistajan oikeudenkäyntikulut.

Todennäköisesti asian käsittely ei jää tähän. Vainoamisesta tuomittu valittanee hovioikeuteen.

– Suurelta osin syytteet hylättiin. Päämies on tyytyväinen oikeuden päätökseen siltä osin, kertoo miehen avustaja, asianajaja Mikko Lehti.

Oikeudessa mies kiisti kaikki syytteet.

– Olen keskustellut päämieheni kanssa, ja näkemyksemme on, että tuomiosta valitetaan. Vainoamisen tunnusmerkistö ei täyty, sanoo Lehti.

Vastaaja ei kiistä sitä, ettei olisi pitänyt yhteyttä Nina Åkermaniin. Lehden mukaan vastaaja on ainoastaan halunnut auttaa. Sitten on käynyt niin, että tangoprinsessa ei ole halunnut ottaa apua vastaan. Avustajan tietojen mukaan vastaaja ei ole enää ollut yhteydessä Åkermaniin.

– Satunnaisesti hän on käynyt paikoissa missä Åkerman on ollut. Åkerman on esiintynyt paikoissa, missä on ollut muitakin esiintyjiä, ja päämieheni on ollut katsomassa muita, kertoo asianajaja Mikko Lehti.

Kommentoi Facebookissa