Mies ajoi maastoautolla suden päälle järven jäällä – kalastajat ilmoittivat poliisille

Poliisi tutkii suteen kohdistunutta törkeää metsästysrikosta Vesannolla. (Kuvituskuva Fotolia)

Miehen teossa käyttämä maastoauto on takavarikoitu rikoksen tekovälineenä.

METSÄSTYSRIKOS Poliisille ilmoitettiin sunnuntaina 3.4. 2022 päivällä, että Vesannolla Pohjois-Konneveden jäällä oli ajettu maastoautolla suden päälle. Ilmoittajana olivat jäällä kalastamassa olleet henkilöt.

Maastoauto oli poistunut paikalta. Kalastajat menivät yliajopaikalle, josta he löysivät pahoin loukkaantuneen suden. Suurriistavirka-apu ryhmä lopetti suden myöhemmin. Suden ruho on tutkittavana ruokavirastolla.

Poliisi tapasi maastoauton kuljettajan, noin 50-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen tapahtuman jälkeen hänen kotiosoitteestaan. Mies otettiin kiinni. Hän on kuulustelussa myöntänyt ajaneensa suden päälle maastoautollaan Pohjois-Konneveden jäällä.

Miehen teossa käyttämä maastoauto on takavarikoitu rikoksen tekovälineenä. Mies vapautettiin kuulustelujen jälkeen tiistaina 5.4.2022. Poliisi on tehnyt teknistä rikostutkintaa sekä tapahtumapaikalla että miehen käyttämään autoon.

Tapauksen esitutkinta on alkuvaiheessa ja asiassa ovat kuulustelut kesken. Tapausta tutkitaan esitutkinnan tässä vaiheessa törkeänä metsästysrikoksena ja törkeänä eläinsuojelurikoksena. Poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kertoa tapauksen yksityiskohdista enempää.

Lue myös: Kolme sutta tuli koiranulkoiluttajaa vastaan – yksi susista lähti seuraamaan

Kommentoi Facebookissa