SM-liigan välieräparit selvillä – HIFK, Jukurit ja Kärpät kesälomille

Kuva Fotolia

SM-liigan välieräparit ovat Tappara-KooKoo ja Ilves-TPS.

JÄÄKIEKKO SM-liigan dramaattiset välieräsarjat vietiin loppuun keskiviikkona seitsemänsissä otteluissa. KooKoo voitti Jukurit, Ilves jatkoajalla Kärpät ja TPS kukisti HIFK:n. Tappara oli selvittänyt tiensä välieriin jo aiemmin voitettuaan Lukon.

KooKoo teki SM-liigassa seurahistoriaa kukistamalla puolivälierien seiskapelissä Mikkelin Jukurit 1-0. Välieräpaikka on kouvolalaisjoukkueelle sen seurahistorian ensimmäinen.

Mikkelissä pelatun seiskapelin ratkaisu nähtiin ajassa 46.52, kun Kasperi Ojantakanen iski historiallisen osuman maalin edustalta.

KooKoo kohtaa perjantaina käynnistyvissä välierissä runkosarjan voiton napanneen Tapparan. Tappara kukisti hallitsevan mestarin Lukon puolivälierissä otteluvoitoin 4-1.

Jukurit pelasi upean kauden. Pienestä oli kiinni, etteikö Olli Jokisen valmentama sensaatiojoukkue olisi edennyt välieriin.

Välierissä nähdään kaksi tamperelaisjoukkuetta. Ilves voitti KooKoon jatkoajalla 2-1 ja eteni mitalipeleihin ensi kertaa yli 20 vuoteen.

Ilveksen voitto ratkesi hienolla yksilösuorituksella. Kokenut Petri Kontiola karkasi läpiajoon ja pisti kiekon kylmäpäisesti maaliin.

Ottelun jälkeen kuultiin merkittävän suomalaisen jääkiekkouran päättymisestä. Leijonissa 2011 MM-kultaa voittanut Kärppien Mika Pyörälä vahvisti lopettavansa uransa.

Turun Palloseura kohtaa jääkiekon SM-liigan välierissä Tampereen Ilveksen. TPS lähetti Helsingin IFK:n kesälomille kukistamalla vieraansa puolivälierien seiskapelissä 3-1 -numeroin.

– Ensinnäkin, oli todella hieno sarja. HIFK oli erittäin hyvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas painotti ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK aloitti kuolemanpelin erittäin fyysisesti ja vauhdikkaasti. Vieraat tekivät ottelun avauserän ainoan maalin, mutta TPS nousi toisessa sitkeästi rinnalle ja ohi.

– Oli niin tiukka ja tasainen sarja. Molemmilla oli momentuminsa ja hetkensä. Mutta kyllä me sitkeämpiä oltiin ja puolustettiin paremmin, Ahokas alleviivasi.

Välieräparit ovat siis Tappara-KooKoo ja Ilves-TPS. Tapparan ja KooKoon sarja alkaa Tampereella perjantaina ja Ilveksen ja TPS:n sarja lauantaina.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Jokerit vahvisti jättävänsä KHL:n – jatkosta kerrotaan myöhemmin

Kommentoi Facebookissa