Mies ajoi toistuvasti amfetamiinin vaikutuksen alaisena – poliisi takavarikoi moottoripyörän

Poliisipartio kiinnitti aamuneljän aikaan huomiota kahdella kaistalla seilaavaan moottoripyörään.

Poliisipartio kiinnitti aamuneljän aikaan huomiota kahdella kaistalla seilaavaan moottoripyörään. (Kuvituskuva Fotolia)

Henkilö vangittiin törkeistä rattijuopumuksista ja törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista epäiltynä.

TURVALLISUUS Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään 41-vuotiaan miehen, jonka epäillään syyllistyneen vajaan kahden viikon sisällä kahteen törkeään rattijuopumukseen ja kolmeen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä.

– Henkilö on ollut kuluvan vuoden aikana epäiltynä yhteensä yhdeksässätoista liikennerikostapauksessa. Näistä neljään sisältyy törkeä rattijuopumus ja kolmeen törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. On siis olemassa vaara, että henkilö jatkaisi rikollista toimintaa, jos hän olisi vapaana, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi otti miehen viimeisimmän kerran kiinni torstaina 19.7.2018. Partio kiinnitti noin aamuneljän aikaan huomiota kahdella kaistalla seilaavaan moottoripyörään, jonka nopeus vaihteli huomattavasti. Poliisi pysäytti kuljettajan, jolle tehty huumausainepikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille.

Vain pari päivää aiemmin 17.7.2018 sama henkilö ajoi amfetamiinin vaikutuksen alaisena jalkakäytävällä ja törmäsi liikenteenjakajaan. Sunnuntaina 8.7.2018 mies pakeni poliisia 150 km/h nopeudella alueella, jossa nopeusrajoitus oli 80 km/h. Myös silloin miehelle tehty huumausainepikatesti osoitti hänen käyttäneen amfetamiinia.

– Poliisi on takavarikoinut epäillyn rikoksentekovälineen eli miehen omistaman moottoripyörän.

Lue myös: Poliisia paennut oli menettänyt korttinsa rattijuopumuksesta – keskisuomalainen pariskunta menehtyi kolarissa

Kommentoi Facebookissa