Mies kaappasi ja raiskasi nuoren naisen – vapaudenriisto jatkui yli kolme vuorokautta

Oikeudenkäynti on käsitelty ilman yleisöä ja asianomistajan henkilöllisyys sekä oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuotta.

Oikeudenkäynti on käsitelty ilman yleisöä ja asianomistajan henkilöllisyys sekä oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuotta. (Kuva Fotolia)

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi julkisen selosteen ilman yleisöä käydystä asiasta.

TUOMIO Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion törkeää vapaudenriistoa ja törkeää raiskausta koskevassa asiassa. Vuonna 1969 syntynyt Petri Olavi Mölsä tuomittiin rikoksista 7 vuoden 6 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Oikeudenkäynti on käsitelty ilman yleisöä ja asianomistajan henkilöllisyys sekä oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuotta. Oikeus on kuitenkin julkaissut julkisen selosteen Turussa ja Säkylässä 8.11.2020 – 11.11.2020 tapahtuneista teoista.

Vastaaja oli Turussa hyökännyt 18-vuotiaan asianomistajan kimppuun kävelytiellä ja uhannut silmää painamalla sokaista uhrin, mikäli tämä rimpuilee tai huutaa.

”Tämän jälkeen vastaaja on laittanut asianomistajan kädet selän taakse käsiraudoilla, pallosuukapulan suuhun ja siteen hänen silmilleen sekä muovipussin päähän.”

Vapaudenriisto jatkui yli kolmen vuorokauden ajan vastaajan asunnolla Säkylässä. Oikeuden mukaan teossa on käytetty erityistä julmuutta ja vastaaja on pakottanut uhrin sukupuoliyhteyteen.

”Asianomistaja on ollut koko vapaudenriistoajan ajan alasti sängyssä silmät sidottuina ja kytkettyinä kettingillä kaulastaan. Vastaaja on valokuvannut asianomistajaa ja ottanut hänestä videotallenteita.”

Käräjäoikeus on arvioinut raiskauksesta aiheutuneen erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä ja se on tehty erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla. Tapahtumat päättyivät, kun vastaaja palautti asianomistajan tämän kodin läheisyyteen.

Vankeusrangaistuksen lisäksi vastaaja tuomittiin maksamaan muun muassa kivusta, särystä ja kärsimyksestä korvauksia yhteensä lähes 33 000 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös: KRP avasi uudestaan vanhan murhatutkinnan – minne katosi turkulainen lakimies?

Kommentoi Facebookissa