Mies myönsi tupakoineensa nojatuolissa – jostain syystä sänky syttyi tuleen

Tamperelaismiehelle on luettu syyte yleisvaaran tuottamuksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Paikalle rientänyt palokunta tapasi miehen talon porraskäytävästä palavan lakanan kanssa.

YLEISVAARA Tamperelaismiehelle on luettu syyte yleisvaaran tuottamuksesta. Mies myönsi tupakoineensa nojatuolissa, mutta jostain syystä tuleen oli syttynyt hänen sänkynsä. Palokunta tavoitti miehen porraskäytävästä palavan lakanan kanssa.

Palo syttyi 14-kerroksisessa tornitalossa Tampereen Hämeenpuistossa viime syyskuussa. Syytteen mukaan mies sytytti tulipalon asunnossaan.

– Teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa ja siitä on ollut yleistä erittäin huomattavaa taloudellisen vahingon vaaraa, sanoi syyttäjä.

Mies myönsi nauttineensa lääkkeitä ja alkoholia ja tupakoineensa sängyn viereisessä nojatuolissa. Mies heitti yhden palavan lakanan alas parvekkeelta. Paikalle rientänyt palokunta tapasi miehen talon porraskäytävästä toisen palavan lakanan kanssa.

Palokunta sammutti palavan sängyn, ja syyttäjä vaati miehelle sakkorangaistusta yleisvaaran tuottamuksesta. Pirkanmaan käräjäoikeudessa vastaaja tuomittiin yleisvaaran tuottamuksesta 40 kuuden euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli 240 euroa.

Lue myös: Käsidesiä postiluukusta ja tulta perään – tuhotyö jäi onneksi yritykseksi

Kommentoi Facebookissa