Mies pakotettiin aseella uhaten autoon – lehdenjakaja soitti hätäkeskukseen nähtyään uhrin aamuyöllä

Poliisipartio oli hetkeä ennen ryöstöilmoitusta pysäyttänyt tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton.

Poliisipartio oli hetkeä ennen ryöstöilmoitusta pysäyttänyt tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton. (Kuva Fotolia)

Mies jätettiin metsikköön vähäpukeisena, ilman paitaa ja kenkiä.

VAPAUDENRIISTO Poliisi on tutkinut 30.3.2020 aamuyöllä Itä-Helsingissä tapahtunutta törkeää ryöstöä ja törkeää vapaudenriistoa. Juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan. Rikoksista epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä.

Myös asianomistaja on samaan ikäluokkaan kuuluva mies. Asianomistaja ja osa epäillyistä tiesivät toisensa entuudestaan.

‒ Epäiltyjen tekojen motiivi on edelleen epäselvä, mutta taustalla ovat mahdollisesti aikaisemmat ristiriidat epäiltyjen ja asianomistajan välillä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Järmälä Helsingin poliisilaitokselta.

Tapatumat alkoivat puolenyön jälkeen asianomistajan kodin edustalla Herttoniemessä. Mies pakotettiin käsiaseella uhkaamalla henkilöautoon, jossa häntä estettiin pakenemasta. Auto ajettiin Herttoniemestä Vuosaareen Kallvikinniementien päädyssä sijaitsevalle uimarannan pysäköintialueelle.

Miestä pahoinpideltiin potkuin ja lyönnein pysäköintialueen viereisessä metsikössä. Häntä uhattiin myös ampua aseella. Mieheltä anastettiin tapahtuman yhteydessä rannekello, puhelin, avaimet ja päällysvaatteet.

Tekijät poistuivat paikalta autolla. Mies jätettiin metsikköön vähäpukeisena, ilman paitaa ja kenkiä. Hän käveli paljain jaloin hakemaan apua. Lämpötila oli tuona kevättalven yönä nollan tuntumassa. Hän tapasi vajaan puolen tunnin kuluttua lehdenjakajan, joka soitti hätäkeskukseen.

Poliisipartio oli hetkeä ennen poliisille tullutta ryöstöilmoitusta pysäyttänyt tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton tarkastaakseen sen kuljettajan ajokunnon. Kuljettaja ja kyydissä olleet henkilöt otettiin kiinni. Yksi epäillyistä kertoi poliisille ensin väärät henkilötiedot. Häntä epäillään sen vuoksi myös väärän henkilötiedon antamisesta. Samaa epäiltyä epäillään lisäksi ampuma-aserikoksesta.

Ase, jota teossa epäillään käytetyn, on jäänyt toistaiseksi kateisiin. Kahta epäillyistä epäillään myös huumausainerikoksista.

Lue myös: Poliisi tutkii väkivaltarikoksia – naista kuristettiin, mies pahoinpideltiin kuoliaaksi ja kuula-aseilla ammuttiin

Kommentoi Facebookissa