Mies putosi kerrostalon savupiipussa yli 25 metriä – soitti itse hormin sisältä hätäkeskukseen

Pelastuslaitos sai savupiippuun pudonneen miehen ulos suurentamalla nuohousluukkua.

Pelastuslaitos sai savupiippuun pudonneen miehen ulos suurentamalla nuohousluukkua. (Kuva Fotolia)

Pelastettu mies oli tajuissaan ja puhekykyinen, hänet toimitettiin sairaalaan.

ONNETTOMUUS Pirkanmaan pelastuslaitos sai maanantaiyönä erikoisen pelastustehtävän Tampereella. Henkilö oli pudonnut kerrostalon savupiipun hormiin osoitteessa Aleksanterinkatu 26.

Kaupungin keskustassa sijaitsevan seitsenkerroksisen talon katolla sijaitseva aukko oli läpimitaltaan vain noin puoli metriä. Hormi oli aidattu, mutta siitä puuttuivat rakenteet, jotka olisivat estäneet putoamisen.

Pudotusta kertyi yli 25 metriä ja pelastuslaitos paikansi miehen kellarikerroksesta. Hänet saatiin ulos niin sanotun nuohousluukun kautta, kun aukkoa oli ensin purettu ja suurennettu lekalla. Hälytyksen onnettomuudesta oli tehnyt sivullinen henkilö.

– Myös mies itse oli hetkeä myöhemmin soittanut piipusta hätäkeskukseen. Vielä ei ole käsitystä, oliko ensimmäisenä apua soittanut henkilö nähnyt tilanteen vai kuullut avunhuutoja. Olettaisin, että on nähnyt, koska sieltä oli kovin vaikea kuulla mitään, kommentoi Ilta-Sanomille päivystävä palomestari Johannes Valkama Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

– Kyseessä oli vanha, käytöstä poistettu keskuslämmityskattilan piippu,

Pelastettu mies oli tajuissaan ja puhekykyinen, hänet toimitettiin sairaalaan. Palomestari arvioi alustavasti miehen loukkaantuneen mahdollisesti jopa vakavasti. Koska hormi oli ahdas, mies tuskin tuli vapaalla pudotuksella piipun alas asti. Putoamisen tai katolla liikkumisen syytä ei tiedetä.

Lue myös: Nuoren miehen ajoneuvo suistui tieltä ja syttyi palamaan – autosta pelastettu kuljettaja puhalsi 2,67 promillea

Kommentoi Facebookissa