Jalkapallo heräämässä eloon jo keväällä – tyhjille katsomoille

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman

Jalkapallosarjoja on keskeytetty koronaviruksen takia ympäri maailman. (Kuva Pexels)

Euroopan jalkapallon pääsarjat ovat palaamassa koronatauolta jo toukokuussa.

JALKAPALLO Eurooppa on yhä koronapandemian kourissa, mutta tilanne on huhtikuun lopulla hieman hellittämässä. Rajoituksia ollaan useammissa maissa jo purkamassa.

Jalkapallokin saattaa nousta syväjäädytystilasta jo toukokuussa. Italian Serie A ja Saksan Bundesliiga ovat jo vahvistaneet jatkavansa kauttaan toukokuussa, jos viranomaiset antavat luvan.

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on kehottanut jäsenmaitaan viemään kautensa loppuun kesän aikana. Myös Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan kaudet aiotaan pelata loppuun. Aikatauluista ilmoitetaan myöhemmin.

Se on selvää, ettei Bundesliigan ja Serie A:n pelejä tulla pelaamaan yleisön edessä ainakaan ennen syksyä. Joukkokokoontumisia tuskin sallitaan Saksassa ja Italiassa kesän aikana.

Tv-tulojen takia kausien vieminen loppuun on kuitenkin välttämätöntä. Taloudellista katastrofia saadaan ainakin helpotettua.

Vielä maaliskuun alussa hämmästeltiin, kun Mestareiden liigan otteluita pelattiin tyhjille katsomoille. Viikkoa myöhemmin jalkapalloa ei pelattu Euroopassa enää ollenkaan, yhteiskuntajärjestelmässään omilla poluillaan kulkevaa Valko-Venäjää lukuun ottamatta.

Toukokuussa tyhjistä katsomoista tuskin marmatetaan. Jalkapallon paluu on jo merkki yhteiskunnan heräämisestä eloon, vaikka yleisöä ei stadioneille päästetäkään.

Suomessa Veikkausliiga tähtää kautensa aloittamiseen kesäkuussa. Yleisöä peleihin ei välttämättä päästetä ennen loppukesää.

Veikkausliigan seurojen talous on jo pahassa kurimuksessa ja pelaaminen tyhjille katsomoille vain synkentäisi tilannetta. Veikkausliiga ei nauti rahakkaista tv-sopimuksista ja lipputulotkin tuovatkin olennaisen siivun seurojen budjetteihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Unohdettua futishistoriaa – Suomi oli vähällä päästä EM-kisoihin jo 40 vuotta sitten

Kommentoi Facebookissa