Mies törmäsi talvipesästä heränneeseen pesueeseen – karhu puri käteen ja jalkaan

Poliisin arvion mukaan karhujen lopettamiselle ei ollut perusteita, eikä niistä arvioida aiheutuvan vaaraa. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan sairaalaan oli tullut mies, jota oli purrut karhu.

KARHU Pieksämäkeläinen mies loukkaantui lievästi törmättyään talvipesästä heränneeseen karhuun Pieksämäen Vehmaskylässä. Poliisille perjantaina noin klo 14 tulleen ilmoituksen mukaan Pieksämäen sairaalaan oli saapunut mies, jota oli purrut karhu.

Poliisipartio kävi puhuttamassa miestä sairaalalla ja pyysi paikallista SRVA-henkilöstöä käymään tapahtumapaikalla. Puhutuksen, miehen vammojen ja tapahtumapaikkatutkinnan perusteella voitiin todeta, että metsänarviointia tehnyt mies oli törmännyt karhujen talvipesään. Pesässä oli ollut yhtensä viisi karhua; emä, kolme viimevuotista pentua ja yksi vanhempi, edellisvuotinen, niin sanottu erauspentu.

Emä ja nuorimmat pennut olivat lähteneet pesästä eri suuntaan ja erauspentu oli tullut miestä kohti ja purrut häntä kädestä ja jalasta. Tämän jälkeen karhu oli paennut paikalta.

SRVA jäljitti karhuja useita kilometrejä tapahtumapaikalta, karhut olivat pysytelleet kaukana asutuksesta. Poliisin arvion mukaan karhujen lopettamiselle ei ollut perusteita, eikä niistä arvioida aiheutuvan vaaraa alueella asuville ihmisille.

Lue myös: Pesästä nousseet karhut ovat nälkäisiä – älä houkuttele kontioita ravinnolla

Kommentoi Facebookissa