Mies uhkasi nuoria haulikolla lauantai-iltana – nuoret provosoivat huutelemalla ja heittelemällä esineitä

Poliisin läsnäolo kiinnitti asukkaiden huomion, sillä tehtävälle liittyi useita poliisipartioita.

Poliisin läsnäolo kiinnitti asukkaiden huomion, sillä tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. (Kuva AOP)

Poliisi takavarikoi aseen, johon miehellä ei ollut voimassa olevaa aselupaa.

AMPUMA-ASERIKOS Länsi-Uudenmaan poliisi sai lauantaina 10.4. noin kello 20 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan mies uhkaili aseella parvekkeensa läheisyydessä olleita nuoria. Tilanne Espoon Soukassa päättyi rauhallisesti, kun poliisi otti miehen kiinni tämän asunnosta.

Tilanne oli lähtenyt liikkeelle, kun nuoret olivat heitelleet esineitä miehen parveketta vasten. Mies oli tullut parvekkeelle, ja nuoret olivat provosoineet häntä huutelulla. Mies oli omien sanojensa mukaan kokenut olonsa uhatuksi, minkä vuoksi hän oli noutanut asunnostaan aseen ja näyttänyt sitä nuorille. Nuoret, joita oli noin kymmenen, poistuivat paikalta nähtyään aseen.

Ilmoitus hätäkeskukseen tuli sivullisilta ulkoilijoilta. Poliisin läsnäolo kiinnitti asukkaiden huomion lähialueilla, sillä tehtävälle liittyi useita poliisipartioita.

− Kun saamme tehtävän, jossa kerrotaan henkilön uhkaavan muita aseella, suhtaudumme asiaan vakavasti, ja tällaiset tehtävät työllistävät useita partioita. Poliisin tavoite näissä tilanteissa on varmistaa, että tilanne saadaan haltuun nopeasti ja että sivullisille, eikä myöskään työtään tekeville poliiseille, synny tarpeetonta vaaraa, rikoskomisario Tero Tonteri sanoo.

Miestä epäillään ampuma-aserikoksesta. Ase osoittautui lataamattomaksi haulikoksi, johon miehellä ei ollut voimassa olevaa aselupaa. Myös aseensäilytys asunnossa oli lainvastainen. Poliisi takavarikoi aseen. Poliisi tutkii tapahtunutta myös laittomana uhkauksena, minkä vuoksi poliisi haluaisi tavoittaa tilanteessa olleet nuoret.

− Paikalle saavuttuaan poliisi pyrki ensimmäisenä turvaamaan tilanteen, eikä näin heti tavoittanut nuoria, jotta olisi voinut keskustella heidän kanssaan tapahtuneesta. Nuoria ei epäillä rikoksesta, vaan poliisi haluaisi kuulla heitä asianomistajina laittomaan uhkaukseen, kertoo Tonteri.

Nuoret voivat olla yhteydessä poliisiin sähköpostitse osoitteella vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numerossa 0295 413 031 (vastaaja).

Lue myös: Mies yritti tehdä neljä ryöstöä kahdessa päivässä – poliisi tavoitti tekijän tuntomerkkien perusteella

Kommentoi Facebookissa