Mies yritti tehdä neljä ryöstöä kahdessa päivässä – poliisi tavoitti tekijän tuntomerkkien perusteella

Epäillyn hallusta löytyi muun muassa käsiasemallinen kuula-ase.

Epäillyn hallusta löytyi muun muassa käsiasemallinen kuula-ase. (Kuva AOP)

Epäilty on nyt pidätettynä ja tullaan vaatimaan vangittavaksi.

RYÖSTÖT Ylivieskan alueella tapahtui keskiviikon ja torstain aikana yhteensä neljä ryöstöä ja ryöstön yritystä, jotka kohdistuivat kauppaliikkeisiin ja kioskeihin.

Keskiviikkona 7.4. keskipäivällä mieshenkilö yritti ryöstää aseella uhaten Ylivieskan Kaisaniemen Salen kassan. Poliisi pääsi paikalle nopeasti, mutta epäilty oli ehtinyt poistua eikä häntä tavoitettu. Saalista hän ei saanut kaupasta.

Vain noin tuntia myöhemmin Ylivieskan keskustan R-Kioskista tuli myös ryöstöhälytys. Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään aseella uhaten ryöstäneen R-Kioskin, saaden saaliikseen vähäisen määrän omaisuutta. Tällekin paikalle useat poliisin yksiköt pääsivät nopeasti paikalle, mutta epäiltyä ei tavoitettu. Sen sijaan hänestä oli jo kertynyt tuntomerkkejä niin, että poliisi osasi yksilöidä epäillyn ja aloittaa etsinnät ja muut tutkintatoimet.

Varhain torstaiaamuna Ylivieskan keskustan K-marketiin kohdistui seuraava törkeän ryöstön yritys. Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään jälleen uhanneen kaupan kassaa aseella. Hän ei saanut haltuunsa omaisuutta. Pian tämän jälkeen tuli vielä uusi ryöstöhälytys R-Kioskista, jonne sama henkilö oli mennyt ja aseella uhaten yrittänyt saada omaisuutta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Poliisi oli varoittanut joitakin kauppaliikkeitä ja epäilty pystyttiin seuraavaksi paikallistamaan keskustan Saleen, jonka lähettyviltä poliisi otti hänet kiinni. Epäilty on nyt pidätettynä ja tullaan vaatimaan vangittavaksi. Epäillyn hallusta löytyi muun muassa käsiasemallinen kuula-ase.

Saman henkilön epäillään syyllistyneen myös kaksi viikkoa aiemmin Vihannin S-Marketin aseelliseen ryöstöön, jossa hän sai haltuunsa rahaa. Rikosten tutkinta on toistaiseksi kesken.

Lue myös: Valepoliisi vei vanhuksen lompakosta rahat – oikeat poliisit nappasivat varkaan

Kommentoi Facebookissa