Mies vaani vanhuksia pankkiautomaatilla – sieppasi nostetut rahat takaapäin ja juoksi paikalta

Poliisille on tehty kolme ilmoitusta, joiden mukaan pankkiautomaatilla asioineilta henkilöiltä on anastettu rahaa nostotapahtuman yhteydessä.

Poliisille on tehty kolme ilmoitusta, joiden mukaan pankkiautomaatilla asioineilta henkilöiltä on anastettu rahaa nostotapahtuman yhteydessä. (Kuva Fotolia)

Neljästä omaisuusrikoksesta epäilty mies vangittiin käräjäoikeudessa poliisin vaatimuksesta.

VARKAUDET Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikonloppuna poliisin vaatimuksesta miehen, jonka epäillään syyllistyneen tammikuun aikana Helsingissä kahteen perusmuotoiseen ja kahteen törkeään varkauteen.

– Poliisille on tehty kolme ilmoitusta, joiden mukaan pankkiautomaatilla asioineilta henkilöiltä on anastettu rahaa nostotapahtuman yhteydessä, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Kaikki kolme epäiltyä rikosta tapahtuivat Mellunmäen metroaseman läheisyydessä. Kaikilla kerroilla varas sieppasi juuri nostetut rahat takaapäin ja poistui juosten paikalta.

– Asianomistajina olivat 89- ja 90-vuotiaat miehet sekä 67-vuotias nainen, poliisitarkastaja Klaus Geiger jatkaa.

Poliisi on selvittänyt valvontakameratallenteiden avulla, että kaikissa tapauksissa tekijäksi on syytä epäillä samaa 29-vuotiasta miestä. Miestä epäillään lisäksi panttilainaamossa Töölössä tapahtuneesta koruvarkaudesta.

– Liikkeeseen oli tullut mies, joka halusi tutkia lähemmin erästä kaulakorua. Vain hetki sen jälkeen hän poistui liikkeestä mitään sanomatta. Vajaa tunti myöhemmin hän tarjosi anastettua kaulakorua toiseen panttilainaamoon Itäkeskuksessa.

Poliisi otti miehen kiinni. Kyseessä oli sama mies, jota epäillään varkauksista pankkiautomaatilla.

Lue myös: Rahansieppaaja iski pankkiautomaatilla – tekijä napattiin kiinni tuntomerkkien avulla

Kommentoi Facebookissa