Mies yritti surmata 7- ja 8-vuotiaat lapset – avasi turvavyöt ja ohjasi auton tahallaan päin kallioleikkausta

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta lapseen kohdistuneesta murhan yrityksestä, tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta lapseen kohdistuneesta murhan yrityksestä, tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenteen vaarantamisesta. (Kuva Fotolia)

Syytettynä oleva 43-vuotias mies kertoi harkinneensa kahdeksanvuotiaan surmaamista jo aikaisemmin.

MURHAYRITYS Turun käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa 43-vuotias mies on syytteessä. Mies ajoi henkilöautolla päin kallioleikkausta valtatie 1:llä Paimiossa 30. päivä lokakuuta 2018. Auton kyydissä oli 7- ja 8-vuotiaat lapset.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta lapseen kohdistuneesta murhan yrityksestä, tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Turun käräjäoikeus on salannut uhrien henkilöllisyydet, mutta julkisten asiakirjojen mukaan mies on ainakin toisen lapsen läheinen.

Mies asetti henkilöauton vakionopeudensäätimen 120 kilometrin tuntinopeudelle, avasi oman sekä etupenkillä istuneen kahdeksanvuotiaan lapsen turvavyön ja ohjasi päin tien reunassa ollutta kallioleikkausta. Takapenkillä ollut seitsemänvuotias lapsi istui keski-istuimella.

Auto törmäsi kallioleikkaukseen, mutta lennähti takaisin tielle ja etupenkillä istunut lapsi sinkoutui ulos ikkunasta. Kukaan ei kuollut, mutta lapset saivat törmäyksessä ruhjeita. Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota murhan yrityksestä kahdeksanvuotiaan lapsen kohdalla, seitsemänvuotiaan lapsen osalta syyte on tapon yritys.

Mies on osin myöntänyt teot esitutkinnassa. Hän on kertonut myös poliisille, että on jo aikaisemmin harkinnut kahdeksanvuotiaan tappamista tukahduttamalla lapsen tyynyllä. Turun käräjäoikeus antaa tuomionsa helmikuussa.

Lue myös: Syytteen nostaminen seitsemänvuotiaan pojan murhasta siirtyy – epäilty mielentilatutkimuksessa

Kommentoi Facebookissa