Mihin katosi pihasta 400-kiloinen panssarintorjuntatykki? – Poliisi kaipaa vihjeitä varastetuksi epäillystä tykistä

Panssaritorjuntatykin malli on 37Pstk/36, kaliiperi oli 37 ja sarjanumero 2207.

Panssaritorjuntatykin malli on 37Pstk/36, kaliiperi oli 37 ja sarjanumero 2207. (Kuva Poliisi)

Hotelli Herttuan pihasta anastetun panssarintorjuntatykin liikkeistä toivotaan havaintoja.

PANSSARINTORJUNTATYKKI Suomen asehistoriallisen seuran järjestämässä huutokaupassa 16.6.2018 myymä deaktivoitu Bofors-panssarintorjunta tykki on kadonnut osoitteesta Veneenniementie 64, eli entisen Hotelli Herttuan pihasta Kerimäellä. Poliisi epäilee, että tykki olisi varastettu.

Tykit olivat säilytyksessä pihalla ja odottivat ostajien kuljetusta pois. Tykin ostajan valtuuttama kuljetusfirma oli tullut hakemaan tykkejä 27.6.2018 ja he totesivat, että kyseistä panssarintorjuntatykkiä ei ollut muiden joukossa.

Tykki oli deaktivoitu ja siinä oli kuljetusrenkaat.
Tykki oli deaktivoitu ja siinä oli kuljetusrenkaat. (Kuva Poliisi)

Tykki oli noin 400 kg painava ja se oli deaktivoitu, eli se ei ole käyttökuntoinen. Tykissä oli kuljetusrenkaat. Panssaritorjuntatykin malli on 37Pstk/36, kaliiperi oli 37 ja sarjanumero 2207, joka on kaiverrettu piippuun. Tykissä voi olla myös valkoisella kirjattu T3787-teksti useassa kohdassa.

Poliisi kaipaa havaintoja tykin liikkeistä ja sen mahdollisesta sijaintipaikasta. Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimen numero on 0295 415 232 ja sähköpostitse vihjeitä otetaan vastaan vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Sotakamreeri Reino Lehväslaiho – ”Annoin konepistoolin laulaa, kunnes onni kääntyi”

Kommentoi Facebookissa