Mika Kalliolle villi kortti Aragonin MM-osakilpailuun – Itävallan huipputulos nosti osakkeita

Mika Kallio pääsee ajamaan kolmannen villin kortin kisan tällä kaudella.

Mika Kallio pääsee ajamaan kolmannen villin kortin kisan tällä kaudella. (Kuva Nita Korhonen)

KTM:n testikuljettaja Mika Kalliolle tarjotaan uutta näytönpaikkaa hyvien suoritusten johdosta.

MOOTTORIURHEILU Vajaa kaksi viikkoa sitten Mika Kallio sykähdytti KTM:n kotikilpailussa Itävallan Red Bull Ringillä jättämällä tiimin tehdaskuskit taakseen ja nousemalla upeasti kymmenenneksi.

Talli halusi tarjota suomalaiselle uuden mahdollisuuden kisaamiseen ja sai neuvoteltua MotoGP-sarjan promoottorin Dornan kanssa Kalliolle vielä kauden kolmannen villin kortin, jonka hän tulee käyttämään Espanjan Aragonissa 24. syyskuuta.

– Tietysti se oli hyvä, että saatiin vielä yksi kisa tähän lisäksi. Varmaan se osoittaa myös sen, että on tehty hyvää työtä ja tulostaso on kaikin puolin sellainen, että KTM luottaa tulosta tulevan myös nyt, Kallio toteaa tyytyväisenä.

Kallion Itävallan GP:ssä tekemä ero kärkeen on tähän mennessä KTM:n pienin, mutta hän haluaa muistuttaa, että Aragonissa tilanne on haasteellisempi.

– Kun onnistui edellisessä kisassa noin hyvin, niin toki sitä odotetaan jälleen. Aragonin rata ei ole ollut meille mikään helppo. Me ollaan siellä paljon testattu parin vuoden aikana. Lisäksi testasin juuri kaksi päivää Misanossa täysin uutta pyöräversiota.

– KTM tekee nyt uusia kehitysversioita nopealla tahdilla ja vielä on epäselvää ajanko minä samalla pyörällä Aragonissa kuin tehdaskuljettajat vai tällä uudella versiolla. Paljon on vielä kysymysmerkkejä ilmassa ja kaikki ne vaikuttavat tulokseen.

Yksi on kuitenkin varmaa, Kallion kymmenes sija KTM:n kotikilpailussa teki suuren vaikutuksen tallin johtoon ja suomalainen toivookin tilanteen vaikuttavan myönteisesti ensi kauden kuvioihin.

Tällä hetkellä KTM:llä on sopimus kaudesta 2018 espanjalaiskuljettaja Pol Espargaron ja britti Bradley Smithin kanssa. Tiimin johto on kuitenkin antanut ymmärtää julkisuudessa, että kuskitilanne päätetään lopullisesti syksyn aikana.

– Eihän se mikään salaisuus ole, että haluan päästä taas kisaamaan. Jos pystyy jälleen jättämään muut Kotari-kuskit taakseen, niin totta kai se antaa enemmän mietittävää KTM:lle mikä ensi vuoden kuljettajakaksikko on. Itävallan viikonloppu nosti mun osakkeita paljon, kun sain kurottua eron kärkeen noin pieneksi, joten ainakin osoitettiin, että vauhti on kohdallaan.

Kommentoi Facebookissa