Mika Salo harmittelee Valtteri Bottaksen tallin ailahtelua

Valtteri Bottas aloittaa Sauberin pyörittämässä Alfa Romeo F1-tallissa toisen kautensa. (Kuva Alfa Romeo Sauber)

Sauber-talli ailahteli jo Mika Salon ajovuotena 2000. Sama tilanne oli viime kaudella, kun Valtteri Bottaksen tulostaso hyytyi lupaavan alkukauden jälkeen.

FORMULA 1 Alfa Romeoksi sponsoroitu Formula ykkösten Sauber-talli on suomalaisille hyvin tuttu tiimi. Siellä ovat ajaneet Jyrki Järvilehto, Mika Salo, Kimi Räikkönen sekä nyt tallissa toisen kautensa aloittava Valtteri Bottas.

Viime kaudella Bottas yllätti Sauberilla alkukaudesta useammassa kisassa. Mutta kauden edetessä meno hiipui, kun talli jäi autonkehityksessä muista jälkeen.

Sauberilla 2000 ajanut Mika Salo ei tästä yllättänyt.

– Ei ollut yllätys. Ainahan ne menevät hyvin alkukaudella ja hiipuvat sitten kauden mittaan. Jotenkin se vanha Sauber näkyy siellä vielä. Mulla on hyviä kokemuksia siitä. Alkukausi menee kovaa ja sitten se vaan hiipuu loppuvuotta kohti, kommentoi Salo Viaplayn kausiennakkotilaisuudessa Sport Contentille.

Salo korostaa, että vuosi 2022 noudatti Sauberilla tuttua kaavaa. Hänellä itsellään oli vastaavanlainen kokemus 23 vuotta sitten ja vastaavaa koki Räikkönen viimeisinä F1-vuosinaan.

– Sauber on ollut sellainen aina. Kimikin on ollut siitä tietoinen. Minä ajoin siellä, Kimi ajoi siellä, ja nyt Valtteri ajaa siellä. Sama tiimihän se on. Mä en osaa sanoa, mikä syy siinä on, että se hiipuu. Onko rahakysymys vai kehitystyö.

Mikä Sauberilla sitten kiikastaa? Vastaavaa oli havaittavissa silloinkin, kun Sauber toimi BMW:n tehdastallina 2006-2009.

– Se on kyllä sääli, koska yleensä ne tekee hyvän auton, jolla pärjätään hyvin alkuvuodesta. Sitten kun muut kehittää, ne ei vaan pysty. Toivotaan, että tänä vuonna asia olisi vähän muuttunut, että Valtteri saisi hyviä tuloksia muulloinkin kuin alkukaudesta, kommentoi Salo.

F1-kausi alkaa 5. maaliskuuta ajettavalla Bahrainin osakilpailulla.

Haastattelu: Otto Palojärvi

Lue myös: Rallin MM-sarja on urheilullisella takamatkalla

Kommentoi Facebookissa