Mikko Rantanen kovassa vireessä NHL:ssä – suomalaisten pistepörssin kärkeen

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa.

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa. (Kuva AOP)

Mikko Rantanen johtaa nyt NHL:n suomalaispistepörssiä. Hän ohitti Aleksander Barkovin.

JÄÄKIEKKO Hyökkääjä Mikko Rantanen vietti mahti-iltaa NHL:ssä keskiviikkona. Tehot 2+2 kirjauttanut Rantanen johdatti Colorado Avalanchen 4-0 -voittoon San Jose Sharksin hallissa.

Rantanen kasvatti kauden saldonsa lukemiin 10+12=22. Hän kiilasi yksin suomalaisten maalipörssin kärkipaikalle ja myös pistepörssin huipulle.

Rantanen jätti maalipörssissä taakseen Patrik Laineen, Aleksander Barkovin ja Sebastian Ahon, jotka kaikki ovat heiluttaneet verkkoa kahdeksan kertaa. Pistepörssissä Rantanen on nyt Barkovin (8+14=22) edellä suuremman maalimääränsä ansiosta.

Rantanen vei Coloradon 1-0 -johtoon toisen erän jälkipuoliskolla. Hän laukoi kiekon pömpeliin suoraan Nathan MacKinnonin tarjoilusta.

Rantanen syötti päätöserässä puolustaja Samuel Girardin maalin ja avusti Gabriel Landeskogin ylivoimaosumassa. Rantanen viimeisteli itse loppunumerot.

Colorado (25 sarjapistettä) nousi West-divisioonassa Minnesota Wildin (25) ohi kolmannelle sijalle.

Suomalaisista keskiviikkona loisti NHL:ssä myös maalivahti Antti Raanta. Hän torjui voiton Arizona Coyotesille 3-2 -voiton Los Angeles Kingsista. Kaukalon ykköstähdeksi valittu Raanta venyi kiekon eteen 40 kertaa.

Raanta esiintyi kauden viidennessä ottelussaan. Hän on voittanut niistä kolme ja hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Jokerit aloitti pudotuspelit tappiolla – maaleja nolla

Kommentoi Facebookissa