Mikroaaltouunissa kuumennettu mäyräkoira oli nuoren pilailua – ”Video ylitti hyvän maun rajat”

Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä.

Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtuneessa toimittiin poliisin mukaan epäasiallisesti, vaikka koira ei vahingoittunut.

PILAILUVIDEO Poliisi on selvittänyt netissä torstaina julkaistua mäyräkoiravideota ja sen taustoja. Kyseessä on pilailumielessä laadittu video, jollaisia nuoret jakavat suositussa lyhytvideosovelluksessa.

Nuoren tarkoituksena ei ollut vahingoittaa koiraa vaan laatia leikkimielinen video, jossa mäyräkoira laitetaan mikroaaltouuniin ja myöhemmin uunista otetaan ulos hotdog. Nuori kuitenkin julkaisi videon vahingossa liian aikaisin, ennen sen editointia.

Poliisi on puhuttanut videon julkaissutta nuorta sekä hänen vanhempiaan. Myös koiran vointi on varmistettu, eikä se ole vahingoittunut. Asiasta on tehty rikosilmoitus. Sen johdosta selvitetään, onko asiassa syytä epäillä lievää eläinsuojelurikosta.

Tapaus on osoitus siitä, että joskus harmittomaksi vitsiksi tarkoitetulla teolla on ikävät seuraukset. Tätä eivät etenkään lapset osaa aina huomioida. Vaikka koira ei tässä tapauksessa saanut vammoja, poliisi huomauttaa, että asiassa toimittiin epäasiallisesti ja video ylitti hyvän maun rajat.

Lue myös: Alaikäinen oppilas kertoo kirjoittaneensa uhkaukset nettiin vitsinä – koulu-uhkaus syyteharkintaan

Kommentoi Facebookissa