Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Kuva Pexels/ Antoni Shkraba

Vertailun tavoitteena on löytää edullisin lainatarjous ja siten maksaa mahdollisimman vähän kuluja lainan takaisinmaksun aikana.

Joskus elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa harkitaan lainaa erilaisia hankintoja varten. Tällaisia tilanteita saattavat olla esimerkiksi auton osto, asunnon remontointi tai mökin kunnostaminen. Näissä tilanteissa saatetaan päätyä hakemaan vakuudetonta lainaa, jonka avulla hankinta voidaan rahoittaa joko kokonaan tai osittain.

Mikäli lainaa päädytään hakemaan, kannattaa lainatarjoukset aina vertailla ja kilpailuttaa ennen lainan ottamista. Kannattaa vilkaista, kuinka lainojen vertailupalvelu Better Compared auttaa sekä sopivan lainasumman miettimisessä että lainojen vertailussa.

Vertailemalla löytää itselleen sopivimman lainasumman

Siinä vaiheessa, kun lainaa aletaan harkitsemaan, kannattaa laskea itselleen sopiva lainasumma. Tässä voi hyödyntää lainalaskuria, johon voi syöttää erilaisia lainasummia ja takaisinmaksuaikoja. Tämän avulla pääsee helposti näkemään, kuinka suureksi esimerkiksi kuukausittain lyhennys muodostuu. Lainalaskurin avulla on mahdollista selvittää, mikä lainasumma on itselle sellainen, minkä takaisinmaksu ei tule tuottamaan ongelmia.

Ennen lainan ottamista on myös hyvä laskea omaan arkeen budjetti, jolla voi varmistua rahojen riittävyydestä. Budjettiin kirjataan aluksi kaikki tulot ja pakolliset menot. Tilitiedoista voi tarkistaa, kuinka paljon rahaa ruokaan ja muihin ostoksiin menee. Tämän jälkeen on vielä hyvä laskea mukaan kaikki viihteeseen kuluvat menot kuten suoratoistopalvelut, harrastukset ja esimerkiksi ulkona syöminen. Tämän jälkeen näkee helposti, riittääkö rahat vielä lainanlyhennyksen takaisinmaksuun.

Vertailu auttaa löytämään edullisimman lainatarjouksen

Budjetin laskemisen jälkeen on hyvä tehdä mahdollisimman laaja vertailu lainatarjousten suhteen. Jokainen lainoja tarjoava toimija hinnoittelee itse omat lainatuotteensa sekä niihin liittyvät palvelut. Tämän johdosta sama hakija voi saada eri lainanmyöntäjiltä eri hintaisia tarjouksia. Tarjouksia vertailemalla voi löytää itselleen parhaiten sopivan lainan.

Lainavertailu on helpointa toteuttaa netistä löytyvien vertailusivustojen kautta. Näihin on koottu yhdelle sivulle eri lainantarjoajia ja heidän tuotteidensa hintoja. Yleensä sivuston kautta voi myös hoitaa kilpailuttamisen, jolloin pyydetään lainatarjouksia useammasta paikasta.

Vertailun tavoitteena on löytää edullisin lainatarjous ja siten maksaa mahdollisimman vähän kuluja lainan takaisinmaksun aikana. Mitä enemmän korkoa ja muita kuluja lainan yhteydessä joutuu maksamaan, sitä kalliimmaksi lainan hinta muodostuu. Lopullinen hinta vaikuttaa puolestaan kuukausikustannuksiin ja siihen, kuinka paljon itse lainasumman lisäksi maksetaan takaisinmaksun aikana.

Lainan takaisinmaksuaikaan ja todelliseen vuosikorkoon kannattaa kiinnittää huomiota

Kun vertailee eri lainatarjouksia, lainan takaisinmaksuaikaan ja todelliseen vuosikorkoon on syytä kiinnittää huomiota. Takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainasta maksetaan korkoineen ja kuluineen. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta samalla maksat lainasta vähemmän korkoja. Todellinen vuosikorko puolestaan kertoo, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa vuodessa kaikkine kuluineen.

Lainojen vertailu kannattaa aina, oli kyseessä sitten pieni tai suuri lainasumma. Vertailemalla eri lainatarjouksia voi löytää itselleen sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää lainan takaisinmaksuaikaan ja todelliseen vuosikorkoon, jotta saa selkeän kuvan kulutusluoton kokonaiskustannuksista. Näin löytää edullisimman lainatarjouksen ja välttyy maksamasta liikaa takaisinmaksun aikana.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

 

Kommentoi Facebookissa