Ministeri määräsi Postin työehtosopimuskiistaan aikalisän – ”Siirtoa ei nyt tehdä vaan se siirretään neuvotteluun”

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron ja Postin hallituksen väliset suhteet ovat herättäneet keskustelua.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron ja Postin hallituksen väliset suhteet ovat herättäneet keskustelua. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Myös kohua herättäneet johdon palkkiot tarkastellaan uudelleen.

POSTI Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n järjestämä lakko, kiista Postin pakettilajittelun siirtämisestä halvemman työehtosopimuksen piiriin sekä kohu toimitusjohtaja Heikki Malisen lähes miljoonan euron vuosituloista saivat kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron toimimaan.

Paatero kertoi valtioneuvostossa pitämässään tiedotustilaisuudessa Postin ottavan aikalisän. Työehtosopimusten muutosta ei tehdä suunnitellulla tavalla, vaan asiasta neuvotellaan eri osapuolten välillä.

– Siirtoa ei nyt tehdä vaan se siirretään neuvotteluun, jossa ovat kaikki työntekijät, Paatero totesi.

Mukana neuvotteluissa olisivat työnantaja- ja työntekijäliitot. Ministeri totesi myös hallituksen harkitsevan, että valtio ei tulouttaisi osinkoja Postista niin paljoa kuin aikaisemmin. Myös kohua herättäneet johdon palkkiot tarkastellaan uudelleen.

– Käyn vielä tänään Postin hallituksen puheenjohtajan kanssa palaverin, millaisen esityksen he tekevät Postin hallitukselle näistä palkkioista.

Paateron mukaan Postin hallitus nauttii kuitenkin omistajan eli valtion luottamusta. Ministeri Paatero ei halunnut antaa mitään arviota siitä, mikä hänen mukaansa olisi kohtuullinen taso.

– Edellytämme, että muutos on merkittävä.

Paatero muistutti, että paperipostin määrä on romahtanut, yhtiö toimii kilpailuilla markkinoilla ja samoja tehtäviä tehdään eri työehtosopimusten piirissä. Postin tehtäviä myös tullaan arvioimaan uudelleen.

  • EDIT klo 20.00: PAU ilmoitti keskeyttävänsä työtaistelutoimet toistaiseksi

Lue myös: Postin toimitusjohtaja luopuu kahden kuukauden palkasta – ”Tämä on hänen henkilökohtainen päätöksensä”

Kommentoi Facebookissa