Miro Heiskanen Tampereelle – Leijonille hurjan kova vahvistus NHL:stä

Miro Heiskanen edustaa NHL:ssä Dallas Starsia. (Kuva AOP)

Dallas Starsin huippupuolustaja Miro Heiskanen liittyy Leijonien MM-joukkueeseen torstaina.

JÄÄKIEKKO Dallas Starsin putoaminen jatkosta NHL:ssä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella varmisti, että Miro Heiskanen liittyy Leijonien MM-joukkueen vahvuuteen. Dallas hävisi ratkaisevassa seitsemännessä pudotuspeliottelussa Calgary Flamesille maalein 2-3.

Heiskanen saapuu Tampereelle torstaina. Häntä ei ehdi tositoimiin maanantain USA-otteluun eikä keskiviikon Ruotsi-otteluun, mutta perjantaina Britanniaa vastaan hän saattaa olla jo kaukalossa.

Heiskanen, 22, on NHL:n parhaita puolustajia. Hän teki läpimurtonsa Dallas Starsissa heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan 2018-2019 ja pelasi seuraavalla kaudella Stanley Cupin finaaleissa, jotka Stars hävisi.

Leijonat saa Heiskasesta todella kovan vahvistuksen. Yksi pelaaja ei koko joukkuetta tee, mutta pelkästään Heiskasella Suomi vahvistuu huomattavasti.

Heiskanen pelaa miesten MM-kisoissa toista kertaa. Hän oli mukana ennen NHL-uraansa 2018, jolloin pelasi HIFK:ssa. Lisäksi Heiskanen osallistui 2018 Pyeongchangin olympialaisiin, joihin NHL ei päästänyt pelaajiaan.

Leijonissa on vielä paikka vapaana. Heiskasen seurakaveri, hyökkääjä Roope Hintz ei päässyt MM-kisoihin loukkaantumisen takia. Hintz oli viimeisestä Calgary-ottelusta sivussa.

Vapaita hyökkääjiä Leijonille olisi NHL:stä tarjolla. Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapasen, Boston Bruinsin Erik Haulan ja Dallasin Joel Kivirannan kausi päättyi sunnuntaina. Tietysti on mahdollista, että Leijonat jatkaa turnaustaan 13 hyökkääjällä ja ottaa puolustukseen vielä yhden pelaajan lisää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien surullisia kotikisamuistoja – Ruotsi-katastrofi ja Kalen lippufarssi

Kommentoi Facebookissa