Miten polkupyörä valitaan?

Kuva Pixabay

Polkupyörillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka vastaavat sitä maastoa, johon ne on suunniteltu.

Kevät on aika, jolloin monet alkavat miettiä uuden polkupyörän hankkimista. Jos sinunkin mielessäsi pyörivät ajatukset uudesta polkupyörästä, tutustu ennen ostoa suosituksiimme, niin on helpompi valita polkupyörä, joka vastaa toiveitasi.

Valitse polkupyörä käyttötarpeen mukaisesti

Markkinoilla on tarjolla polkupyöriä maastossa, kaupungissa ja maantiellä ajamiseen. Kaikilla näillä polkupyörillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka vastaavat sitä maastoa, johon ne on suunniteltu. Koska polkupyörät on tarkoitettu erilaisiin maastoihin, on hyvä ryhtyä miettimään uuden pyörän hankintaa ennen kaikkea siltä kannalta, mitä sinä pyörältäsi odotat ja missä aiot sitä käyttää.

Maastossa ajamiseen tarkoitetut polkupyörät eivät ole sinulle, jos etsit pyörää, jolla ajaa kaupungin katuja pitkin töihin tai kouluun. Jos taas etsit itsellesi sellaista polkupyörää, jolla ajella metsäpoluilla, niin kannattaa tarkastella maastossa ajamiseen tarkoitettuja polkupyöriä. Nyt kun tiedät, millaisia polkupyöriä on olemassa, ajattele sitä, missä, milloin ja miten usein haluat pyörää käyttää. Pidätkö metsäpoluilla ajelusta vai pikemminkin kaupungissa?

Polkupyörän koko

Kaikkein tärkein seikka, johon polkupyörää ostettaessa tulisi kiinnittää huomiota, on pyörän koko. Ota polkupyörää ostaessasi huomioon, minkä pituiselle käyttäjälle kyseinen malli on tarkoitettu. Siitä on helppo päätellä, onko pyörä sopivan kokoinen juuri sinulle. Jos voit kokeilla polkupyörää, niin tarkasta, ulottuvatko jalkasi maahan, ja mihin asti ulottuu tavarateline, jos mallissa sellainen on. Jos jalkasi eivät ulotu polkupyörällä seisoessasi maahan, niin valittu polkupyörä on sinulle liian iso. Tavaratelineen korkeuden ei pitäisi olla reiden keskiosan alapuolella, sillä silloin pyörä olisi sinulle pieni.

Toinen tekijä, joka pitää ehdottomasti ottaa huomioon, on enimmäispaino. Jos oma painosi on valitun polkupyörän painon rajoissa, kaikki on hyvin, mutta jos ei, niin pitää valita jokin muu malli, joka vastaa sekä pituuden että painon puolesta sinun mittojasi.

Kunnollinen polkupyörä kestää käytössä pitkään, ja jos ostat pyörän jo isommalle lapselle, niin lasten polkupyörä ei ole lapselle ainoa vaihtoehto. Monet aikuisten polkupyörät sopivat lapsen käyttöön sekä vanhemmalla iällä että jo aikuiseksi vartuttua.

Polkupyörien käyttöä voi myös yhdistellä. Yhä suositummaksi on muuttunut sähköpyörä. Tämä pyörä on kuitenkin varsin kallis. Mutta miksipä sen käyttöä ei voisi jakaa lasten kanssa? Keväällä ja syksyllä käytät sitä itse enemmän työmatkoihin ja vanhemmat lapset voivat käyttää samaa pyörää kesällä ja työpäivien jälkeen vaikkapa kuntoilemassa käymiseen.

Muut polkupyörän varusteet

Ota uutta polkupyörää ostaessasi huomioon, että todennäköisesti tarvitset myös lisävarusteita. Yksi tärkeimmistä on kypärä, joka varmistaa turvallisemman pyöräilyn. Kypärää valittaessa tulee tietää oman pään ympärysmitta ja valita sen mukaan sinulle itsellesi sopiva kypärä. Muista, että kypärä suojaa sinua ja terveyttäsi, joten käytä sitä aina, kun lähdet ajamaan.

Kypärän lisäksi voit tarvita muitakin varusteita. Monet suosivat esimerkiksi polkupyörän koria, se sopii esimerkiksi kaupunkipyörään erittäin hyvin. Polkupyörän koriin voi asettaa sekä laukun että kaiken muunkin tarpeellisen, jota mukana kuljetetaan. Lisäksi voi hankkia pullotelineen, polkupyörän valot, kellot, lukot ja paljon muuta. Mieti, mitä polkupyörääsi tarvitset.

Polkupyörän ostaminen on iso asia – harkitse ennen valinnan tekemistä, mihin sitä käytät, niin on helpompi ostaa oikea polkupyörä, jolla ajella kaikki kaudet. Jos lisäkysymyksiä herää, voit aina konsultoida jälleenmyyjiä, ja verkkokaupasta tilatessasi voi esittää tarkempia kysymyksiä asiakaspalvelulle.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa