MM-jatkopaikka lentopallossa varmistui – Suomelle toinen voitto viiden erän taistelulla!

Tuomas Sammelvuo lyö kättä maajoukkueen hurmokseen lietsoneiden kannattajien kanssa.

Tuomas Sammelvuo lyö kättä maajoukkueen hurmokseen lietsoneiden kannattajien kanssa. (Kuva FIVB)

Puerto Ricon hakkuri iski ottelussa peräti 37 pistettä, mutta se ei riittänyt.

LENTOPALLO Suomen miehet ottivat voiton Puerto Ricosta lentopallon MM-kisoissa, mutta eivät saaneet sitä helpolla. Puerto Rico taisteli täydet viisi erää, mutta taipui lopulta luvuin 2–3 (19–25, 23 –25, 29–27, 25–21, 10–15).

Varnassa pelatun ottelun alku oli Suomen hallintaa, mutta kolmannen erän tappio jatkopalloilla sai Puerto Ricon peliin lisäenergiaa. Huikea hakkuri Maurice Torres piti joukkueensa voittotaistelussa mukana neljä erää, mutta viidennessä erässä Torreskaan ei pystynyt enää kääntämään Suomen hyvää alkua Puerto Ricon voitoksi.

Torres teki ottelussa kaikkiaan 37 pistettä eli melkein puolet joukkueensa pisteistä. Suomelta eniten pisteitä iskivät Elviss Krastins 18, Urpo Sivula 16, Sakari Mäkinen 15 ja Sauli Sinkkonen 13.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi joukkueen keskittyneen peliin hyvin.

– Pelasimme erinomaista lentopalloa kolme erää, mutta tämä taas näytti, että pelit eivät lopu ennen kuin ne on loppu. Tämä taistelu kasvattaa varmasti taas joukkuetta enemmän kuin jos olisimme voittaneet suoraan 3–0, Sammelvuo sanoi.

Taisteluvoitto oli Suomelle erittäin tärkeä, sillä Suomen MM-jatkopaikka ratkesi myöhemmin pelatussa Bulgaria–Kuuba-ottelussa, jonka Bulgaria voitti lukemin 3–0.

  • Lähde Suomen Lentopalloliitto

Lue myös: Suomelle upea avausvoitto lentopallon MM-kisoissa – Kuuba kaatui vakuuttavalla pelillä

Kommentoi Facebookissa