MM-kisojen päätöspäivänä kaksi maailmanennätystä – Reetta Hurske pettymys

Kuva Dreamstime

Reetta Hurskeen taival 100 metrin aidoissa päättyi välieriin. MM-kultaa voittanut Tobi Abusan aitoi ME-ajan 12,12. Seiväshypyssä Armand Duplantis ylitti ME-tuloksen 621.

YLEISURHEILU Reetta Hurskeen taival 100 metrin aidoissa Eugenen MM-kisoissa päättyi välieriin. Hurske oli erässään kahdeksas ajalla 13,15, millä hän jäi kauas finaalipaikasta.

Hurskeen juoksu alkoi hyvin. Rytmi kuitenkin katkesi kahdeksannella aidalla.

– Tuntui, että reagoin hyvin ja pääsin hyvin liikkeelle. Alkupäässä oli vähän tahmeaa muutamat välit. Sitten tuntui, että sain ihan hyvin rytmistä kiinni, Hurske sanoi SUL:n tiedotteessa.

– Sain juoksuun imua, mutta sitten jossain loppupäässä kolisi. Lopun yritin vain pysyä pystyssä. Sitä en osaa sanoa, miksi kolisi. Tuliko ponnistus lähelle aitaa vai eikö vain ponnistus tullut niin hyvin, ettei vienyt aidan yli, hän jatkoi.

Finaaliin hänellä ei olisi ollut jakoa. Sinne olisi vaadittu aikaa 12,50, joka olisi edellyttänyt Suomen ennätyksen parantamista 21 sadasosalla.

– Veikkaus oli, että tarvitaan 12,70 loppukilpailuun, mutta tarvittiin kaksi sekunnin kymmenystä parempi aika, Hurske sanoi.

Naisten pika-aidoissa MM-kultaa juoksi Nigerian Tobi Amusan. Hän kellotti jo välierässä lajin uudeksi ME-tulokseksi 12,12.

Finaalissa voittoon painelleen Amusanin vauhti oli vieläkin kovempaa. Hän kellotti ajan 12,06, joka syntyi kuitenkin liian kovan myötätuulen avittamana, eikä se päätynyt ME-tilastoon.

MM-hopeaa nappasi jamaikalainen Britany Anderson ajalla 12,23. Hänen kanssaan saman ajan kellotti MM-pronssille juossut puertoricolainen Jasmine Camacho-Quinn.

Maailmanennätyksen rikkoi myös Ruotsin seiväshyppytähti Armand Duplantis. Hän ponnisti uransa ensimmäiseen MM-kultaan uudella ME-tuloksella 621. Duplantis ylitti ennätyskorkeuden toisella yrityksellään.

Pohjoismaiden mitalitili karttui myös miesten 5 000 metrin juoksussa. Sen voittoon juoksi Norjan Jakob Ingebrigtsen, joka voitti kisan ajalla 13.09,24.

Naisten 800 metrillä voittoon vaadittiin maailman tämän kauden kärkiaika 1,56.30. Sen juoksi Yhdysvaltain Athing Mu.

Kymmenottelussa MM-kultaa juhli Ranskan Kevin Mayer. Kyseessä oli jo Mayerin toinen MM-kulta, sillä hän voitti kultaa myös Lontoossa viisi vuotta sitten.

Naisten pituudessa maailmanmestaruuden uusi puolestaan Saksan Malaika Mihambo. Kolme vuotta sitten MM-kultaa juhlinut Mihambo loikkasi MM-kultaan tuloksella 712.

Viimeisenä kisapäivänä käydyt 4×400 metrin viestit päättyivät puolestaan sekä miehissä että naisissa isäntämaa Yhdysvaltojen kultajuhliin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Aleksi Ojalalta vahva suoritus – käveli MM-kisoissa Suomen ennätyksen

Kommentoi Facebookissa