Modenalainen Ares Design tuo 1950-luvun Maseratin nykyaikaan – modernilla tekniikalla

Kauniin pyöreät linjat ovat kuin 1950-luvun urheiluautomuotoilun oppikirjasta.

Kauniin pyöreät linjat ovat kuin 1950-luvun urheiluautomuotoilun oppikirjasta. (Kuva Ares)

Auton pohjana on ilmeisesti ensimmäisen sukupolven BMW Z4.

AUTON Italian Modenan aluetta nimitetään superautolaaksoksi, koska muun muassa Ferrari, Lamborghini ja Pagani pitävät siellä päämajaansa. Joukon tuorein lisä on Ares Design -niminen erikoisautovalmistaja ja koripaja, jonka taustalla vaikuttaa Lotustakin muutama vuosi sitten luotsannut Dany Bahar.

Ares on esitellyt viime aikoina upeita retrotyylisiä luomuksia modernin tekniikan pohjalta. Niihin kuuluu muun muassa tuoreempaa voimanlähdettä hyödyntänyt 1960-luvun C2-korinen Chevrolet Corvette, Lamborghini Huracánin perusrakenteen varaan tehty De Tomaso Panteran uudelleensyntymä ja 1980-luvun kulmikasta designia saanut moderni Ferrari-tulkinta, eli Project Pony.

Nyt Ares Design julkaisi puolestaan ensimmäiset kuvat seuraavasta luomuksestaan, joka on nimetty Project Wamiksi. Auto on klassista henkeä uhkuva kaksipaikkainen roadster, joka on tällä hetkellä vielä kehitysvaiheessa. Jos valmis tuote näyttää yhtä onnistuneelta, Ares on osunut jälleen kerran napakymppiin ainakin tyylin suhteen.

Tuulilasinkarmi ja kiinni oleva kangaskatto ovat ilmiselvää lainaa ensimmäisen sukupolven BMW Z4:stä.
Tuulilasinkarmi ja kiinni oleva kangaskatto ovat ilmiselvää lainaa ensimmäisen sukupolven BMW Z4:stä. (Kuva Ares)

Project Wami on saanut inspiraationsa 1950-luvun Maserateista, kuten 2000 Spyder -mallista. Jo auton mittasuhteet seuraavat klassisia urheiluautoihanteita, ja monet yksityiskohdat tekevät kunniaa viiden vuosikymmenen takaisille italialaissporteille. Pinnavanteet, nokalla komeileva ristikkomaski, pyöreät valot, sirot kromipuskurit, sivuputket ja kauniin pyöreät linjat ovat kuin 1950-luvun urheiluautomuotoilun oppikirjasta.

Tekniikka on kuitenkin tässäkin tapauksessa huomattavasti modernimpaa. Ares Design ei ole kertonut siitä vielä mitään, mutta Project Wamin kuvien tarkempi tutkiminen paljastaa mielenkiintoisia asioita. Tuulilasinkarmi ja kiinni oleva kangaskatto ovat nimittäin ilmiselvää lainaa vuonna 2002 lanseeratusta ensimmäisen sukupolven BMW Z4:stä.

Sama auto paistaa läpi sisustastakin julkaistussa kuvassa. Myös peilit sekä polkimet ovat peräisin Bemarista, ja retrotyylinen kojelautakin on näköjään tehty baijerilaistekniikan pohjalle. Se on kuitenkin häivytetty onnistuneesti taustalle, ja näkymiä dominoivat klassinen puuratti, pyöröhiottuun alumiiniin upotetut menneiden vuosikymmenten tyyliset mittarit ja korin väriseksi maalattu kojelaudan alaosa.

Auton jalkatilassa komeileva alumiinien jalkatuki vaikuttaisi olevan peräisin Z4:n M-versiosta, jota vauhditti yli 340-hevosvoimainen vapaasti hengittävä suora kuutonen. Jos sitä hyödynnetään Project Wamin teknisenä pohjana, ainakin sylinterien lukumäärä ja moottorin tyyppi ovat samat kuin yli kuuden vuosikymmenen takaisessa Maserati 2000 Spyderissa. Sen pellin alla murisi nimittäin kaksilitrainen suora kuutonen, joka luovutti 150 heppaa.

Jäämme odottelemaan lopullisia tietoja, jolloin selviää, osuimmeko oikeaan Project Wamin lähtökohdan suhteen.

Lue myös: Panteran paluu – italialainen Ares herättää henkiin De Tomason legendan

Kommentoi Facebookissa